Prajitura de iaurt cu visine si crema de vanilie

Postat de ionix in Prajituri
1 Dec 2011 | 10105 vizualizari
Prajitura de iaurt cu visine si crema de vanilie

Imi cer scuze pentru lipsa diacriticelor, am o mica problema cu laptopul. Sper sa va placa prajiturica mea, chiar daca nu se ridica la rang de bucatas senzational. Va pup!

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 6 oua
  • 400 g iaurt
  • 300 g zahar
  • 4 pliculete cu zahar vanilat
  • 300 ml ulei
  • circa 800 g faina
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • visine din doua borcane de compot
  • Pentru crema de vanilie
  • 1 l lapte
  • 10 linguri cu faina
  • 10 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt la temperatura camerei

Mod de preparare

Preparare crema:

Incepem cu crema pentru ca-i ia mai mult timp sa se raceasca.

Faina se amesteca cu 300 de ml din lapte, se amesteca bine pentru a nu face cocoloase. Restul de lapte se amesteca cu zaharul si se pune pe foc. Se lasa pana cand fierbe laptele iar zaharul este topit. Se ia putin vasul cu lapte de pe foc si se adauga amestecul din faina si lapte, amestecand intruna cu un tel. Se pune din nou pe foc mic si se amesteca cu un tel pana cand se ingroasa, avand grija sa nu facem cocoloase.Cand aceasta compozitie are consistenta ca a unei smantani mai goase o luati de pe foc si o dati la racit. Peste unt si esenta de vanilie punem compozitia racita, putin cate putin, si incorporam bine. Crema se da din nou la racit.

Preparare blaturi:

Eu am folosit robotul de bucatarie pentru a incorpora ouale si iaurtul.

Ouale se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand zaharul se topeste. Peste oua turnam iaurtul si incorporam. Adaugam treptat si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt. Se pune faine in ploaie si se incorporeaza bine, aluatul trebuie sa aibe consistenta aluatului ca pentru chec (merge si usor mai gros).

Incingem cuptorul.

Primul blat: Pe o tava punem hartie de copt si asezam jumatate din compozitie. Dam tava la cuptor, la foc iute timp de 2-3 minute si apoi la foc mediu pana cand se coace. Se face testul cu scobitoarea pentru a testa daca aluatul este facut sau nu. Se scoate din cuptor, se lasa la racit si apoi se scoate de pe hartia de copt.

Cel de-al doilea blat: Cat timp se coace primul blat, scoatem samburii de la visine si le lasam putin la scurs. Pe o tava in care am pus hartie de copt, turnam restul de compozitie si punem visinele peste. Coacem ca si primul blat.

Cand toate sunt racite si crema este gata ne apucam de asamblat in tava in care am copt blaturile. Primul blat-crema de vanilie-cel de-al doilea blat. Se lasa la rece peste noapte iar a doua zi se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de iaurt cu visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Pentru blat, mixezi albușurile cu puțină sare până devin spumoase, apoi adaugi treptat zahărul măcinat amestecat cu zaharul vanilat. După ce ai adăugat jumătate din cantitatea de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si frisca

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu visine si frisca

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o spuma ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le turnati peste...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 01.12.2011, 12:41
Supeeerba....imi era dor de tine si retetele tale fata frumoasa ce esti
la 01.12.2011, 12:41
Imi plac mult prajiturile cu visine insa nu ma incumet sa-ti cer ca sigur e veche
la 01.12.2011, 12:42
@Ruxy... Sarut-mana si picioru'. Te pupacesc cu drag.
la 01.12.2011, 12:43
Mena..... Nu cere, e veche rau. Pup!
la 01.12.2011, 12:44
Eram sigura

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking