Ingrediente
- Blat tort pandispan cu cacao
- Crema de visine
- 250 gr. visine din compot
- 250 ml. frisca lichida
- 1 iaurt mic de visine
- 50 gr. zahar pudra
- 7 gr. gelatina
- Crema de ciocolata alba
- 250 ml frisca lichida
- 250 gr. ciocolata alba
- Pasta de zahar pudra (ornat)
- 400 gr. zahar pudra
- 30 ml. apa
- 5 gr. gelatina
- 50 gr. miere
Mod de preparare
Crema de visine
Se scot samburii visinelor si se lasa la scurs. Visinele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste. Intre timp se pune gelatina la hidratat in putin compot (5 min.) si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana la fierbere (a nu se fierbe). Visinele si gelatina se amesteca cu frisca batuta si cu iaurtul. Se lasa putin la frigider.
Crema de ciocolata alba
Se rupe ciocolata in bucatele mici peste care se toarna frisca si se pune la foc mic. Se amesteca continuu in compozitie pana ajunge la fierbere, se da deoparte si se lasa la racit. Cand crema s-a racit, se da la frigider pentru cateva ore, ideal se lasa peste noapte. Se scoate de la rece si se mixeaza pana devine pufoasa.
Pasta de zahar pudra
Gelatina se pune in putina apa si se lasa la umflat. Apoi se pune pe foc pentru a se dizolva si se adauga mierea (zaharul cu apa). Atentie : a nu se fierbe gelatina !Se adauga apoi zaharul si se lucreaza ca un aluat. Se framanta cu zahar pudra pana cand nu se mai lipeste de maini, daca este prea tare, se adauga putina apa.Se poate pastra la frigider invelita in folie de platic.
Asamblare
Se taie blatul de tort in 3, se aseaza o foaie de blat apoi crema de visine - blat - crema de ciocolata - blat, iar la final se imbraca in pasta de zahar, se fac ornamente si figurine dupa plac si imaginatie tot din aceasta pasta colorata.
A iesit un deliciu !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Printesa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|