Tort Barbie

Postat de Maria68 in Torturi
1 Feb 2012 | 6981 vizualizari
Tort Barbie

La multi ani,Andrada!!!!!!! Azi e o zi speciala, Andrada implineste 7 ani!La multi ani,iubirea noastra:X Si cum este de asteptat pentru un asemenea eveniment,ne-am gandit, am cautat, ne-am tot schimbat planurile si in final ne-am decis pentru un tort Barbie. Este primul meu tort Barbie, asa ca va rog sa fiti intelegatori cu mine(la decor mai trebuie sa exersez,dar nu ma las....),important este ca am primit nota maxima din partea sarbatoritei si a invitatilor:)

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • am folosit 3 blaturi, pentru blatul cel mare(baza) avem nevoie de:
  • 9 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri faina
  • 2 plic zahar vanilat
  • 2 praf de copt
  • 12-14 linguri apa
  • un praf de sare
  • Pentru cel mijlociu si cel de-al treilea(cel mai mic) am folosit aceleasi ingrediente si cantitate, ca pentru primul blat, doar ca  le-am repartizat in doua forme diterite ca marime( mijlocie si mai mica).  
  • Cantitatea finala a fost de
  • 18 oua,
  • 36 linguri zahar,
  • 36 linguri faina
  • Pentru crema:
  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 1 pachet unt
  • 1 pachet de fructe de padure congelate
  • zahar vanilat
  • 1,2l lapte
  • 12 linguri zahar
  • Pentru decor:
  • 500 ml frisca HuLaLa
  • 3 linguri zahar
  • ornamente sidefate
  • cuvertura banuti albi

Mod de preparare

Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat (cate 2 linguri) apa amestecand continuu. Cand am terminat adaugam faina, dar sa nu fie lingurile incarcate de faina, ci mai degraba rase. Separat mixam albusurile cu 3 linguri de zahar (le luam din cele 12 linguri). Cand este gata se toarna peste compozitie si se amesteca incet cu o lingura de lemn.
Compozitia se aseaza intr-o forma unsa si se niveleaza; se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 30-40 min. Se scoate si se lasa sa se raceasca.Se scoate blatul din forma si se taie in doua. Acesta este primul blat(cel mai mare).

Pentru celelalte doua folosim aceeasi cantitate , insa le repartizam in doua forme mai mici. Cele doua forme se pot pune o data in cuptor pentru copt. Dupa ce se racesc, taiem blaturile in doua si cu o forma rotunda, in mijlocul blaturilor facem o gaura pentru papusa. Dupa ce terminam aceasta operatie, insiropam blaturile(eu le-am insiropat cu sucul de la compot) nu am vrut sa iasa prea dulce blatul.

Pentru crema, fierbem praful de  budinca cu cele 12 linguri zahar si cu laptele. Dupa ce se raceste amestecam budinca cu untul (la temperatura camerei). Si incepem sa repartizam crema de budinca pe blaturile insiropate, adaugand si fructe de padure. Cand am terminat cu primul blat, punem pe cel de-al doilea si ungem cu crema de budinca plus fructele de padure si tot asa pana asezam ultimul blat.

Pentru ornat am folosit frisca HuLaLa 500ml pe care am mixat-o cu 3 linguri de zahar, iar ca si colorant am folosit sfecla rosie, pana am obtinut culoarea roz.

Am sa va rog sa ne iertati unele imperfectiuni la rochita lui Barbie, dar in febra decorarii tortului (eu, Andrada, Andreea) am deranjat un pic.

Iar din partea lui Andrada, toti cei care ne viziteaza aveti o felie de tort :X
 
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Barbie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Barbie

Postat de Geanina87

Tort Barbie

Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul, apoi le-am incorporat cu albusurile spuma. Faina am...

Citeste continuarea

Tort Barbie

Postat de doralinda72

Tort Barbie

Bateti ouale cu cele 2 tipuri de zahar, adaugati smantana, ciocolata topita, vanilia, untul, praful de copt si faina amestecand bine. Turnati compozitia in forma care in prealabil ati uns-o cu unt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2012, 20:42
La multi ani printesei voastre tortul este superb
la 01.02.2012, 21:24
La multi ani sarbatoritei, felicitari bucataresei!
la 01.02.2012, 22:10
La multi ani Andrada!
la 01.02.2012, 22:17
La multi ani Andrada sa fi sanatoasa si tortul arata foarte bine
la 01.02.2012, 22:21
cu asa tort micuta ta cred ca e foarte mandra! La multi ani!!!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking