Ingrediente
- Ingrediente pentru blat:
- am folosit 3 blaturi, pentru blatul cel mare(baza) avem nevoie de:
- 9 oua
- 18 linguri zahar
- 18 linguri faina
- 2 plic zahar vanilat
- 2 praf de copt
- 12-14 linguri apa
- un praf de sare
- Pentru cel mijlociu si cel de-al treilea(cel mai mic) am folosit aceleasi ingrediente si cantitate, ca pentru primul blat, doar ca le-am repartizat in doua forme diterite ca marime( mijlocie si mai mica).
- Cantitatea finala a fost de
- 18 oua,
- 36 linguri zahar,
- 36 linguri faina
- Pentru crema:
- 4 plicuri budinca de vanilie
- 1 pachet unt
- 1 pachet de fructe de padure congelate
- zahar vanilat
- 1,2l lapte
- 12 linguri zahar
- Pentru decor:
- 500 ml frisca HuLaLa
- 3 linguri zahar
- ornamente sidefate
- cuvertura banuti albi
Mod de preparare
Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat (cate 2 linguri) apa amestecand continuu. Cand am terminat adaugam faina, dar sa nu fie lingurile incarcate de faina, ci mai degraba rase. Separat mixam albusurile cu 3 linguri de zahar (le luam din cele 12 linguri). Cand este gata se toarna peste compozitie si se amesteca incet cu o lingura de lemn.
Compozitia se aseaza intr-o forma unsa si se niveleaza; se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 30-40 min. Se scoate si se lasa sa se raceasca.Se scoate blatul din forma si se taie in doua. Acesta este primul blat(cel mai mare).
Pentru celelalte doua folosim aceeasi cantitate , insa le repartizam in doua forme mai mici. Cele doua forme se pot pune o data in cuptor pentru copt. Dupa ce se racesc, taiem blaturile in doua si cu o forma rotunda, in mijlocul blaturilor facem o gaura pentru papusa. Dupa ce terminam aceasta operatie, insiropam blaturile(eu le-am insiropat cu sucul de la compot) nu am vrut sa iasa prea dulce blatul.
Pentru crema, fierbem praful de budinca cu cele 12 linguri zahar si cu laptele. Dupa ce se raceste amestecam budinca cu untul (la temperatura camerei). Si incepem sa repartizam crema de budinca pe blaturile insiropate, adaugand si fructe de padure. Cand am terminat cu primul blat, punem pe cel de-al doilea si ungem cu crema de budinca plus fructele de padure si tot asa pana asezam ultimul blat.
Pentru ornat am folosit frisca HuLaLa 500ml pe care am mixat-o cu 3 linguri de zahar, iar ca si colorant am folosit sfecla rosie, pana am obtinut culoarea roz.
Am sa va rog sa ne iertati unele imperfectiuni la rochita lui Barbie, dar in febra decorarii tortului (eu, Andrada, Andreea) am deranjat un pic.
Iar din partea lui Andrada, toti cei care ne viziteaza aveti o felie de tort :X
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Barbie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|