Tort Barbie

Postat de doralinda72 in Torturi
17 Iun 2013 | 14466 vizualizari
Tort Barbie

Pot zice ca e "opera mea culinara" prin retetele publicate pana acum. O reteta indragita atat de cei mici, cat si de cei mari!! O placere sa lucrezi la asa ceva cand vei vedea rezultatul!! E mult de munca, de fapt, migaleala, dar merita!!! Mai ales cand veti vedea chipurile fetitelor admirand-o! Ptr acest tort, aveti nevoie de un blat destul de tare ptr a sta crema de zahar.

Ingrediente

  • Ptr blat:
  • 400 gr faina
  • 200 gr unt topit
  • 500 ml smantana
  • 200 gr zahar negru
  • 200 gr zahar alb
  • 8 oua
  • 2 pliculete vanilie
  • 4 lingurite praf de copt
  • 700 gr ciocolata ptr topit
  • glazura de unt http://www.bucataras.ro/retete/glazura-de-unt-47616.html
  • pasta royal icing http://www.bucataras.ro/retete/royal-icing-47613.html din care sa faceti in jur la 70-80 de floricele ptr decor (faceti in plus cateva)
  • o forma adanca (eu am kit-ul special ptr Barbi Wilton)
  • o papusa Barbi, doar bustul
  • 1500 gr pasta zahar roz

Mod de preparare

Bateti ouale cu cele 2 tipuri de zahar, adaugati smantana, ciocolata topita, vanilia, untul, praful de copt si faina amestecand bine. Turnati compozitia in forma care in prealabil ati uns-o cu unt si presarat faina apoi intoarceti forma invers si deasupra chiuvetei, scuturati-o bine de surplusul de faina. Atentie ca sa nu faceti aceiasi greseala ca mine, cand puneti compozitia, cu o spatula apasati usor peste compozitie ca sa fiti siguri ca nu vor ramane goluri in timpul coacerii!!! Puneti in cuptorul preincalzit la 180 C ptr cca 70-80 min ( nu va speriati ca e mult, ptr ca forma e adanca si e nevoie de mai multa coacere!) Cand e gata si scoateti din cuptor, incercati cu un cutit sa vedeti daca s-a copt si la interior, daca nu inca, atunci mai lasati cca 15 min ( depinde de cuptorul fiecaruia).

Lasati in forma sa se raceasca putin blatul, apoi cu ajutorul unei farfurii sau tavi, acoperiti forma si rasturnati ptr a iesi blatul pe farfurie si usor ca sa nu se sparga.

In timpul coacerii blatului, faceti cele 2 creme ptr decor.

Cu ajutorul unei pensule, scuturati de faina putin blatul, apoi puneti papusa ( eu am o papusa care de la bust in jos are o tija si am pus in blat, deci daca nu aveti asa ceva, incercati sa faceti o gaura in mijlocul tortului si puneti o papusa) dupa care ungeti cu un strat nu prea gros dar foarte subtire, cu crema de unt.

Apoi incepti sa lucrati pasta de zahar, presarand pe masa putin zahar pudra, atentie, daca nu veti pune, se va lipi si nu o veti mai putea dezlipi sa o puneti pe tort! Faceti 9-12 rulouri lungi cca 15 cm si cu diametru la un capat de 2 cm iar la celalalt capat sa fie cat mai subtiri, ca un con si lasatile deoparte. Asezati-le apoi cu partea subtire la mijlocul papusii si cu partea mai groasa jos, de jur imprejurul blatului si apasand usor ca sa se prinda de crema de unt. Apoi, taiati din pasta de zahar o bucata dreptunghiulara si o puneti pe bustul papusii de jur imprejur si apasati usor ptr a lua forma sanului si decupati din restul care v-a ramas. Acum, partea cea mai grea, e sa puneti fusta, rulati pasta dreptunghiular si puneti de jur imprejurul blatului deasupra la rulouri si apasand usor intre ptr a crea pliuri.

Cu ajutorul cremei de unt, faceti 3 puncte intre pliuri ca punct de reper si faceti cele doua linii tot cu crema de unt. Apoi cu aceiasi crema, faceti puncte cu forma con nr 2 ( la fel si liniile). Faceti un colier si deasupra la bust, puncte mici cu forma con 1 din crema de unt, apoi cu aceiasi crema, lipiti floricele care le-ati facut in prealabil cu 2-3 zile ptr a le lasa sa se intareasca. Faceti cu crema de unt bretele si apoi lipiti floricele din pasta de zahar la fel si in jurul mijlocului.

Ptr coronita, decupati o forma din carton si lipiti cu ajutorul cremei de unt faceti puncte in zig zag si lipiti 3 florice dupa care lipiti cu royal icing pe par.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Barbie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (67)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Barbie

Postat de Geanina87

Tort Barbie

Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul, apoi le-am incorporat cu albusurile spuma. Faina am...

Citeste continuarea

Tort Printesa

Postat de bylaura

Tort Printesa

Crema de visine Se scot samburii visinelor si se lasa la scurs. Visinele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste. Intre timp se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2013, 12:18
ioiii ce fain arataaaaaaaaaaaaaaa..bravooo
la 17.06.2013, 12:19
superb tort
la 17.06.2013, 12:21
foarte frumos
la 17.06.2013, 12:21
Superb, minunat, senzational!
la 17.06.2013, 12:22

Vezi toate comentariile (67)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking