Ingrediente
- 250 g piscoturi
- 150 g branza almette cu smantana
- 150 g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200 ml frisca lichida
- 500 g iaurt cu piersici
- 2 plicuri gelatina granule
- 700 g compot piersici
- 100 ml frisca
Mod de preparare
Tapetam o forma de chec cu folie alimentara. Piscoturile le trecem prin sucul stors din compot si cu ele tapetam marginile formei de chec. Taiem putin din fiecare piscot ca sa nu depaseasca marginea tavii.
Gelatina o hidratam in 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o da in clocot.
Crema de branza cu smantana o amestecam cu zaharul pudra, adaugam apoi esenta de vanilie, iaurtul de fructe (cine doreste poate pune in iaurt, piersici din compot taiate marunt), gelatina topita si frisca batuta spuma.
Crema obtinuta o turnam in forma de chec tapetata cu piscoturi.Peste crema asezam din nou piscoturi. si dam la frigider de seara pana dimineata sau cel putin pentru 4 ore.
Rasturnam invers pe un platou.
Decor : piersicile din compot le taiem felii si le asezam pe prajitura.Frisca o mixam spuma tare si decoram prajitura cu ea, dupa cum doreste fiecare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (73)
|