Desert clafoutis cu capsuni
Postat de BakeUpArtist
Am curățat căpșunile și le-am așezat în tava tapetată cu unt. Am mixat ouăle cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat laptele, făina, și vanilia și am...
Citeste continuareaO prajitura gustoasa cu mere, pentru perioada postului. Este foarte usor de preparat si gustoasa. Se poate aroma cu ce doriti : scortisoara, anason, lamaie, vanilie.
Ingrediente
Mod de preparareMerele le curatam de coaja si le punem in apa rece, cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat. Le dam pe razatoarea mare. Intr-o tigaie, punem anasonul stelat impreuna cu uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam merele impreuna cu zaharul si le calim. Cand sunt moi, sunt gata. Lasam sa se raceasca. Intr-un bol, punem apa minerala, zeama de lamaie, sarea si zaharul si amestecam pana cand se topeste zaharul tot. Adaugam uleiul si apoi faina impreuna cu praful de copt. Obtinem un aluat omogen pe care il impartim in doua parti egale. Pregatim o tava de 30 x 35 cm pe care punem hartie de copt. Din prima jumate de aluat, intindem o foaie cat tava si o transferam in tava. Se poate intinde pe masa infainata sau unsa cu ulei. Asezam deasupra merele calite si le intindem uniform. Luam bucatile de anason din mere. Din jumatea de aluat ramasa, intindem o alta foaie de aluat si o asezam deasupra merelor. Din loc in loc, impungem aluatul cu o furculita, astfel incat sa poata sa iasa aerul. Dam tava cu prajitura, in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30-40 minute. Se lasa la racit si se poate pudra cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere – de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|
Postat de BakeUpArtist
Am curățat căpșunile și le-am așezat în tava tapetată cu unt. Am mixat ouăle cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat laptele, făina, și vanilia și am...
Citeste continuareaPostat de momo121
Mixam untul cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si sarea pana devine o compozitie cremoasa. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare pana la omogenizare. Amestecam...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|