Desert prajitura cu mere – de post

Postat de andaoana in Prajituri
26 Mai 2017 | 4080 vizualizari
Desert prajitura cu mere – de post

O prajitura gustoasa cu mere, pentru perioada postului. Este foarte usor de preparat si gustoasa. Se poate aroma cu ce doriti : scortisoara, anason, lamaie, vanilie.    

Ingrediente

  • 250 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 550-600 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la o lamaie
  • praf de sare
  • 1 kg mere
  • 2 bucati anason stelat
  • 100 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Merele le curatam de coaja si le punem in apa rece, cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat.

Le dam pe razatoarea mare.

Intr-o tigaie, punem anasonul stelat impreuna cu uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam merele impreuna cu zaharul si le calim. Cand sunt moi, sunt gata. Lasam sa se raceasca.

 Intr-un bol, punem apa minerala, zeama de lamaie, sarea si zaharul si amestecam pana cand se topeste zaharul tot. Adaugam uleiul si apoi faina impreuna cu praful de copt.

Obtinem un aluat omogen pe care il impartim in doua parti egale.

 Pregatim o tava de 30 x 35 cm pe care punem hartie de copt.

 Din prima jumate de aluat, intindem o foaie cat tava si o transferam in tava. Se poate intinde pe masa infainata sau unsa cu ulei.

Asezam deasupra merele calite si le intindem uniform. Luam bucatile de anason din mere.

Din jumatea de aluat ramasa, intindem o alta foaie de aluat si o asezam deasupra merelor. 

Din loc in loc, impungem aluatul cu o furculita, astfel incat sa poata sa iasa aerul.

 Dam tava cu prajitura, in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30-40 minute.

Se lasa la racit si se poate pudra cu zahar.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere – de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat

Postat de mirela0911

Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat

Iata cum se prepara Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat Mai intai se curata merele de coaja si casuta lor si se taie in felii subtiri dupa care se stropesc cu sucul de la o lamaie. Se...

Citeste continuarea

Briose cu migdale si cacao

Postat de Irina

Briose cu migdale si cacao

Se incalzeste cuptorul la 190 grade si se pregatesc formele pentru briose. Se pun ingredientele pe rand intr-un vas si se bat cu mixerul energic 2 minute, pana se obtine o compozitie omogena....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2017, 10:35
O ador
la 26.05.2017, 10:37
Îmi place rețeta și prăjitura!
la 26.05.2017, 11:00
Imi place !
la 26.05.2017, 11:01
Foarte bună, prăjitura cu mere!
la 26.05.2017, 11:46

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking