Desert prajitura cu mere – de post

Postat de andaoana in Prajituri
26 Mai 2017 | 4061 vizualizari
Desert prajitura cu mere – de post

O prajitura gustoasa cu mere, pentru perioada postului. Este foarte usor de preparat si gustoasa. Se poate aroma cu ce doriti : scortisoara, anason, lamaie, vanilie.    

Ingrediente

  • 250 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 550-600 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la o lamaie
  • praf de sare
  • 1 kg mere
  • 2 bucati anason stelat
  • 100 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Merele le curatam de coaja si le punem in apa rece, cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat.

Le dam pe razatoarea mare.

Intr-o tigaie, punem anasonul stelat impreuna cu uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam merele impreuna cu zaharul si le calim. Cand sunt moi, sunt gata. Lasam sa se raceasca.

 Intr-un bol, punem apa minerala, zeama de lamaie, sarea si zaharul si amestecam pana cand se topeste zaharul tot. Adaugam uleiul si apoi faina impreuna cu praful de copt.

Obtinem un aluat omogen pe care il impartim in doua parti egale.

 Pregatim o tava de 30 x 35 cm pe care punem hartie de copt.

 Din prima jumate de aluat, intindem o foaie cat tava si o transferam in tava. Se poate intinde pe masa infainata sau unsa cu ulei.

Asezam deasupra merele calite si le intindem uniform. Luam bucatile de anason din mere.

Din jumatea de aluat ramasa, intindem o alta foaie de aluat si o asezam deasupra merelor. 

Din loc in loc, impungem aluatul cu o furculita, astfel incat sa poata sa iasa aerul.

 Dam tava cu prajitura, in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30-40 minute.

Se lasa la racit si se poate pudra cu zahar.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere – de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura savarina de casa

Postat de Oana

Desert prajitura savarina de casa

Pregateste mai intai maiaua pentru aluat . Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga zaharul si 2 linguri de faina. Lasa la dospit 10-15 minute. Bate ouale cu un praf de sare, coaja de...

Citeste continuarea

Chec cu fructe si nuci de post

Postat de Creatsa

Chec cu fructe si nuci de post

Intr-un bol incapator mixeaza bananele cu zaharul pudra si vanilia pana devin un piure fin si spumos. Adauga uleiul in fir subtire(ca la maioneza) si mixeaza bine pana ce incorporezi tot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2017, 10:35
O ador
la 26.05.2017, 10:37
Îmi place rețeta și prăjitura!
la 26.05.2017, 11:00
Imi place !
la 26.05.2017, 11:01
Foarte bună, prăjitura cu mere!
la 26.05.2017, 11:46

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking