Desert prajitura cu mere – de post

Postat de andaoana in Prajituri
26 Mai 2017 | 4044 vizualizari
Desert prajitura cu mere – de post

O prajitura gustoasa cu mere, pentru perioada postului. Este foarte usor de preparat si gustoasa. Se poate aroma cu ce doriti : scortisoara, anason, lamaie, vanilie.    

Ingrediente

  • 250 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 550-600 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la o lamaie
  • praf de sare
  • 1 kg mere
  • 2 bucati anason stelat
  • 100 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Merele le curatam de coaja si le punem in apa rece, cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat.

Le dam pe razatoarea mare.

Intr-o tigaie, punem anasonul stelat impreuna cu uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam merele impreuna cu zaharul si le calim. Cand sunt moi, sunt gata. Lasam sa se raceasca.

 Intr-un bol, punem apa minerala, zeama de lamaie, sarea si zaharul si amestecam pana cand se topeste zaharul tot. Adaugam uleiul si apoi faina impreuna cu praful de copt.

Obtinem un aluat omogen pe care il impartim in doua parti egale.

 Pregatim o tava de 30 x 35 cm pe care punem hartie de copt.

 Din prima jumate de aluat, intindem o foaie cat tava si o transferam in tava. Se poate intinde pe masa infainata sau unsa cu ulei.

Asezam deasupra merele calite si le intindem uniform. Luam bucatile de anason din mere.

Din jumatea de aluat ramasa, intindem o alta foaie de aluat si o asezam deasupra merelor. 

Din loc in loc, impungem aluatul cu o furculita, astfel incat sa poata sa iasa aerul.

 Dam tava cu prajitura, in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30-40 minute.

Se lasa la racit si se poate pudra cu zahar.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere – de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Nicoleta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Nicoleta

Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma. galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si...

Citeste continuarea

Desert tarta cu lamaie si bezea

Postat de oanapl

Desert tarta cu lamaie si bezea

Cerni făina și adaugi celelalte ingrediente și frămânți până când obții un aluat omogen, pe care îl întinzi și apoi îl transferi într-o formă de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2017, 10:35
O ador
la 26.05.2017, 10:37
Îmi place rețeta și prăjitura!
la 26.05.2017, 11:00
Imi place !
la 26.05.2017, 11:01
Foarte bună, prăjitura cu mere!
la 26.05.2017, 11:46

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking