Desert prajitura cu mere si dovleac

Postat de antici_gabytza in Prajituri
12 Noi 2018 | 2496 vizualizari
Desert prajitura cu mere si dovleac

Ingrediente

  • 4 mere
  • 1/2 dovleac 1 kg
  • 150 g zahar
  • 300 g faina
  • 40 ml ulei
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri cacao
  • un praf sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Spalam si decojim merele. Luam doua din mere si le taiem cubulete.

Punem tigaia la foc impreuna cu lingura de unt si 30 g zahar. Le amestecam la foc mic pana se topeste untul si adaugam miezul tocat de la dovleac. Le calim impreuna dupa care adaugam cubuletele de mere si 1 lingurita de rom. Mai lasam pe foc 2-3 min, amestecand continuu si oprim focul.
Faina o amestecam impreuna cu cacaua ,zaharul, praful de copt si sarea. Facem o gaura in mijloc si adaugam jumatate din apa si uleiul. Incepem sa amestecam si treptat mai adaugam apa pana iese un aluat de chec mai gros. Rasturnam amestecul de mere cu dovleac si amestecam.

Pregatim o tava cu fund detasabil o tapetam cu hartie de copt si rasturnam compozitia. Luam celelalte doua mere le taiem in 4 si le taiem feliute subtiri. Decoram prajitura deasupra cu feliute puse una langa alta. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce o scoatem de la cuptor, o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza

Cerni făina și cacaua într-un castron. Adaugi zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Frămânți cu mâna toate ingredientele până...

Citeste continuarea

Desert cornulete din albusuri

Postat de oanapl

Desert cornulete din albusuri

Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul măcinat și sarea. Se adaugă câte puțin untul topit și răcit și esența de vanilie amestecând ușor. Se adaugă cacaoa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2018, 22:21
la 12.11.2018, 22:23
la 12.11.2018, 22:57
Bună...!
la 12.11.2018, 22:57
Buna!
la 12.11.2018, 23:32
Ce frumos arata

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking