Desert prajitura cu mere si dovleac

Postat de antici_gabytza in Prajituri
12 Noi 2018 | 2485 vizualizari
Desert prajitura cu mere si dovleac

Ingrediente

  • 4 mere
  • 1/2 dovleac 1 kg
  • 150 g zahar
  • 300 g faina
  • 40 ml ulei
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri cacao
  • un praf sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Spalam si decojim merele. Luam doua din mere si le taiem cubulete.

Punem tigaia la foc impreuna cu lingura de unt si 30 g zahar. Le amestecam la foc mic pana se topeste untul si adaugam miezul tocat de la dovleac. Le calim impreuna dupa care adaugam cubuletele de mere si 1 lingurita de rom. Mai lasam pe foc 2-3 min, amestecand continuu si oprim focul.
Faina o amestecam impreuna cu cacaua ,zaharul, praful de copt si sarea. Facem o gaura in mijloc si adaugam jumatate din apa si uleiul. Incepem sa amestecam si treptat mai adaugam apa pana iese un aluat de chec mai gros. Rasturnam amestecul de mere cu dovleac si amestecam.

Pregatim o tava cu fund detasabil o tapetam cu hartie de copt si rasturnam compozitia. Luam celelalte doua mere le taiem in 4 si le taiem feliute subtiri. Decoram prajitura deasupra cu feliute puse una langa alta. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce o scoatem de la cuptor, o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura din albusuri cu visine

Postat de MotanLaOale

Prajitura din albusuri cu visine

Albusurile se lasa la dezghetat. Visinile se lasa la dezghetat intr-o sita sa se scurga tot siropul. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se...

Citeste continuarea

Briose cu visine si dulceata de trandafiri

Postat de merisor67

Briose cu visine si dulceata de trandafiri

Pentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am rasnit zaharul, ca sa lucrez mai repede. Mixam energic ouale cu zaharul pana devin spumoase,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2018, 22:21
la 12.11.2018, 22:23
la 12.11.2018, 22:57
Bună...!
la 12.11.2018, 22:57
Buna!
la 12.11.2018, 23:32
Ce frumos arata

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking