Blat : Albusurile cu un praf de sare le batem bine, apoi adaugam zaharul, zeama de lamaie si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste bezea adaugam cele 4 galbenusuri, uleiul si omogenizam. Separat cernem faina, cacaua si praful de copt, le amestecam bine si le adaugam peste abusuri, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Pregatim o tava 38/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si apoi asezam cele 18 piscoturi, apasam pe ele ca sa fie acoperite de blat. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 40 minute, pana trece testul scobitorii. Scoatem tava si lasam sa se raceasca blatul.
Siropul: Punem apa cu zaharul la fiert sa dea in clocot, tragem de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam la racit.
Crema: Frecam cele 6 galbenusuri cu zaharul si un praf de sare, adaugam si amidonul si subtiem cu lapte. Restul de lapte in punem pe foc pana se infierbanta, apoi turnam galbenusurile si avem grija sa amestecam tot timpul, pana se ingroasa crema. La final adaugam coaja de lamaie si esenta de lamaie. Lasam sa se raceasca bine, apoi adaugam untul la temperatura camerei. Mai lasam crema 10 minute la frigider.
Glazura: Ciocolata o maruntim, o punem intr-o craticioara, adaugam uleiul si smantana, punem pe foc sa se topeasca si avem grija sa nu fiarba. O folosim calduta.
Asamblare: Blatul il insiropam bine, mai ales prin partile unde am pus piscoturile. Intindem crema uniform, apoi glazura de ciocolata. Deasupra radem ciocolata alba. Dam tava la frigider pentru 1 ora si apoi o portionam, folosind un cutit trecut prin apa fierbinte.