Desert prajitura cu piscoturi si doua creme

Postat de Constelatialeu in Prajituri
16 Apr 2021 | 19502 vizualizari
Desert prajitura cu piscoturi si doua creme

Ziceam ca stau cuminte si nu mai postez, dar mi-am pus in gand sa ajung la 1000 de retete cu dulciuri, deci mai am de muncit, circa si ceva vreo 200 + retete de dulciuri.

Ingrediente

  • Piscoturi cca 80 buc ( am folosit o tava 36 / 24 cm )
  • Sirop
  • 200 g zahar
  • 800 ml apa
  • Krant
  • 200 g zahar
  • 300 g nuca prajita
  • Frisca
  • 700 ml smantana pentru frisca
  • 50 g zahar pudra
  • Crema de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 50 g amidon
  • 600 ml lapte
  • esenta vanilie
  • 300 g frisca batuta
  • Crema cu mascarpone si caramel
  • 250 g
  • mascarpone
  • 130 g lapte condensat caramel DeLatte
  • 3 oua
  • 5 g gelatina + 30 ml apa rece

Mod de preparare

Sirop : Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, apoi am adaugat apa rece ( atentie cand puneti apa rece ) si am pus pe foc sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat. Am lasat sa se raceasca.

Krant : Am pus sa se caramelizeze zaharul pana a capatat culoarea chihlimbarului, apoi am adaugat nucile prajite, am omogenizat, apoi le-am asezat pe un fund uns cu ulei. Am lasat sa se raceasca bine apoi am maruntit.

Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider impreuna cu zaharul pudra le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. Am dat bolul cu frisca la frigider pana am avut nevoie de ea.

Crema vanilie : Am pus galbenusurile intr-un castron de inox, am adaugat zaharul si amidonul si am mixat bine, apoi am adaugat laptele. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce crema sa ingrosat. Am tras de pe foc castronul, am transferat crema in alt castron, am adaugat esenta, am omogenizat si apoi am acoperit cu folie alimentara asezata direct pe crema sa nu prinda pojghita cand se raceste. Se lasa la racit. Apoi am mixat crema racita si am incorporat frisca batuta .

Crema de mascarpone cu caramel :  gelatina am pus-o in apa rece la hidratat.Intr-un castron de inox am pus cele 3 oua si laptele condensat caramel, am mixat bine apoi am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu cca 15 min. Am tras castronul de pe foc si am adaugat gelatina hidratata, am omogenizat si am lasat sa se raceasca cca 15 min. Am pus mascarponele intr-un castron, am mixat, apoi am incorporat crema de oua cu caramel.

Asamblare : Am folosit o tava cu margini detasabile cu dimensiunile de 36 / 24 cm. Pe marginea detasabila a tavii am pus folie acetata, apoi am inmuiat piscoturile in sirop si am asezat un strat de piscoturi, am intins crema de mascarpone si caramel, peste crema am pus un alt strat de piscoturi inmuiate in sirop, peste piscoturi am intins crema de vanilie mai mult de jumatate din crema, am pus si ultimul strat de piscoturi insiropate, am intins restul de crema de vanilie, am ornat cu frisca si krant. Am dat tava la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piscoturi si doua creme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Madalina

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Madalina

Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat : Margarina la temperatura camerei am mixat-o cu zaharul si galbenusurile. Am mixat albusurile cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Prajitura desteapta (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Prajitura desteapta (reteta video)

Mixam bine zaharul pudra cu galbenusurile pana ce se formeaza un fel de crema. Peste acest amesteca adaugam untul si apoi faina si continuati sa mixati la viteza mica. Subtiati compozitia cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2021, 22:06
Hmmm! Buna prajitura!
la 16.04.2021, 22:40
Tare îmi plac astea cu pișcoturi.
la 16.04.2021, 22:50
Am crezut ca vrei sa ajungi la 1000 de retete cu coaste )
la 16.04.2021, 22:51
la 16.04.2021, 23:11
Misulico coastele le tin pentru mine

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking