Ingrediente
- 6 ouă
- 200 grame de zahăr pudră
- 150 grame de făină albă
- 2 lingurițe de praf de copt
- 1 praf de sare extrafină
- 1 plic de vanilie
- coaja răzuită de la 1 portocală
- 100 grame de nucă măcinată
- vișine conservate pentru iarnă
- unt pentru uns tava
- Pentru decor:
- 3 linguri de zahăr pudră
- 1 plic de vanilie
Mod de preparare
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce cresc în volum. Atunci se adaugă, puțin câte puțin, zahărul tos și vanilia, mixând întruna.
Se adaugă apoi coaja răzuită de portocale și nuca. Se încorporează, unul câte unul, gălbenușurile și apoi făina (amestecată cu praful copt) în ploaie. În tot acest timp nu se oprește mixarea ingredientelor.
Se toarnă compoziția pentru blat într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină, după care se distribuie vișinele, scoase din timp din borcan și puse într-o strecurătoare ca să se scurgă de sirop.
Se dă tava la cuptor, la o temperatură medie. Când prăjitura a crescut frumos și s-a rumenit, se scoate tava din cuptor și se presară prăjitura cu zahăr pudră amestecat cu 1 plic de vanilie.
Se lasă prăjitura să se răcească, după care se îndepărtează marginile și se porționează.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine si blat cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|