Desert prajitura David

Postat de Constelatialeu in Prajituri
21 Mar 2018 | 3339 vizualizari
Desert prajitura David

Stiu ca David nu are cum sa manance, azi abia face 3 luni, dar nu puteam sa trec pe la el fara sa fac ceva dulce.Nu stau eu sa explic cine-i David, ca aici e casuta mea virtuala si scriu ce vreau eu. La multe luni David, sa cresti mare si-ntelept !

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 50 g unt topit
  • 1 lingura cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 400 g visine conservate, scurse de sirop
  • 60 g unt
  • 100 g nuci prajite si taiate grosier
  • Glazura
  • 100 g ciocolata
  • 5 linguri de sirop de la visine
  • drajeuri de ciocolata de la Dr. Oetker

Mod de preparare

Am folosit o tava cu dimensiunile de 34/22 cm tapetata cu hartie de copt.

Visinele le-am pus la scurs.

Am prajit si tocat grosier nuca.

Dupa ce s-au scurs visinele, le-am pus in tava si am taiat untul cubulete, am bagat tava la cuptor pentru 6 min, apoi am scos tava si am presarat nuca taiata grosier.

Separat am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine, apoi am adaugat untul topit si am mai mixat 3-4 minute. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am omogenizat. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava peste visine si nuci, am oprit cca 5 linguri de compozitie pe care le-am amestecat cu cacao. Compozitia maro am pus-o din loc in loc in tava si apoi cu un bat de frigaruie am marmorat prajitura. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am rasturnat-o pe o tava, am scos hartia de copt si apoi am turnat glazura si am presarat drajeuri de ciocolata.

 Glazura : O pregatim dupa ce am scos prajitura  de la cuptor. Ciocolata cu siropul de la visine pe foc pana se topeste ciocolata apoi o intindem pe toata suprafata prajiturii.

Se lasa sa se raceasca prajitura, apoi se taie frumos marginile si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura David" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose cu iaurt si fructe de padure

Postat de TAB1TA

Briose cu iaurt si fructe de padure

Se lasa sa se decongeleze fructele de padure. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mai adanc se mixeaza ouale cu zaharul  pana isi dubleaza volumul si zaharul se...

Citeste continuarea

Desert cozonac brad de Craciun

Postat de oanapl

Desert cozonac brad de Craciun

Amesteci toate ingredientele uscate (zahar, faina, drojdie, sare) intr-un castron incapator. Incalzesti laptele si il adaugi peste amestecul uscat, urmat de 2 galbenusuri si de unt. Amesteci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2018, 13:07
Foarte buna prajiturica!
la 21.03.2018, 13:09
la 21.03.2018, 13:27
Stim cine e David si tare bun ce i-ai pregatit tu
sa fie sanatos
la 21.03.2018, 13:55
la 21.03.2018, 14:06
buna buna

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking