Desert prajitura dungata

Postat de Constelatialeu in Prajituri
27 Oct 2018 | 15006 vizualizari
Desert prajitura dungata

Pentru ca mai aveam ''ramasite'' care trebuiau folosite si chef mai deloc, am facut un hocus-pocus si-a iesit o dungata.....

Ingrediente

  • 1 pachet cu foi pandispan cu cacao de la Boromir ( 4 foi)
  • Pt. crema
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 20 g gelatina
  • 400 ml frisca lichida Creme Patriseir
  • 200 ml frisca nendulcita LaDorna
  • 1 borcan de 400 g dulceata de caise
  • 1/2 borcan de 400 g gem de caise

Mod de preparare

Pentru ca am scapat de pregatitul foilor pentru ca le-am cumparat, unii pot sa zica LENESA, dar zau ca-s bune si foile astea de la Boromir, trecem direct la crema, e un fel de diplomat, ca de ce-i zice diplomat nici pana azi n-am aflat.....:D

Crema diplomat : Mai intai punem in bolul robotului frisca lichida si frisca nendulcita si mixam bine, apoi adaugam dulceata si gemul de caise si mai mixam cca 5 min.

Intr-un castron de inox punem galbenusurile si zaharul, adaugam si laptele si omogenizam. Separat punem gelatina cu apa rece la hidratat. Asezam castronul pe baie de abur si amestecam continuu pana se ingroasa, tragem de pe foc si adaugam gelatina hidratata si omogenizam, apoi incorporam in frisca batuta. 

Luam o tava care sa aiba cu aproximatie dimensiunile foilor de pandispan, o imbracam in folie alimentara, asezam prima foaie de pandispan intindem o parte din crema, peste care asezam foaia a doua de pandispan, peste care punem crema, asezam foaia a treia de pandispan si restul de crema si ultima foaie de pandispan, acoperim cu folie alimentara si dam tava la frigider pentru 3 ore. Apoi scoatem tava din frigider, taiem marginile, portionam prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. cam asta-i toata treaba cu dungata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura dungata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu piscoturi si mure

Postat de anuta

Desert prajitura cu piscoturi si mure

O mana de mure proaspete se dau in cateva clocote cu o cana de zahar si 100 ml apa rece, apoi se lasa sa se raceasca bine, chiar se dau 10-15 minute la frigider. Se taie 7-8 piscoturi in 2...

Citeste continuarea

Desert negresa cu lapte de cocos și gem de afine (de post)

Postat de mirela0911

Desert negresa cu lapte de cocos și gem de afine (de post)

Intr-un bol, se pune laptele de cocos (se agita bine înainte de a se deschide cutia), zaharul și sarea și se amesteca bine pana se dizolva zaharul. Se adauga cacaoa, gemul de afine, faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2018, 18:54
ce aromata trebuie sa fie
la 27.10.2018, 19:19
buna buna
la 27.10.2018, 20:00
Nui nici o problema cu dungile Eu le iau pe cele albe de la o felie si de la ceialalta pe cele maro . Apoi revin la restul )
la 27.10.2018, 20:02
Yupyyy! Delicioasă Zebra maronie!
la 27.10.2018, 20:20
Ce de dungi delicioase

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking