Desert prajitura fina cu nuca de cocos si crema de vanilie

Postat de Valclaudia in Prajituri
19 Oct 2014 | 110128 vizualizari
Desert prajitura fina cu nuca de cocos si crema de vanilie

Si am ajuns si la reteta cu numarul 600!

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 100 gr fulgi nuca de cocos
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri faina cernuta
  • Blat 2:
  • 3 oua mari, de casa + 2 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar tos
  • un praf de sare
  • 5 linguri ulei
  • 7 linguri faina proaspat cernuta
  • 1 lingura cu varf pudra de roscove
  • Crema:
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 5 galbenusuri
  • 7 linguri zahar tos
  • 5 linguri de lapte
  • 1 pachet de unt (la temperatura camerei)
  • 3 linguri zahar pudra
  • Spuma de albus:
  • un praf de sare
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • zeama de la 1/2 limeta
  • Glazura de ciocolata:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 3-4 linguri de lapte
  • Pentru decor:
  • stelute galbene din zahar

Mod de preparare

Pentru primul blat, mixam albusurile cu zaharul tos si un praf de sare pana obtinem o spuma ferma. Adaugam nuca de cocos si faina in ploaie, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus pana se incorporeaza toate ingredientele uniform. Tapetam tava cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 170 grade. Turnam prima parte a blatului in tava, il dam la cuptor pentru 5 minute.

Al doilea blat il preparam astfel: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul si pudra de roscove. Renuntam la mixer, ne ajutam de o lingura de lemn pentru etapa in care vom incorpora in amestecul de blat faina proaspat cernuta si spuma de albusuri. Turnam cea de-a doua parte a blatului peste prima parte, scoasa din cuptor, nivelam si dam din nou tava la cuptor pana se coace blatul si trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul din cuptor, il lasam la racorit si ne ocupam de crema.

Crema: Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Incorporam laptele, apoi batem crema pe baie de abur cu ajutorul unui tel pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit complet crema, mixam untul cu zaharul pudra.

Incorporam pe rand cate o lingura din crema de unt in crema fiarta de galbenusuri, mixam usor sa nu se taie amestecul de creme obtinut.

Intindem crema peste blatul racit, nivelam, apoi dam la rece pana preparam spuma de albusuri. Batem spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul pudra si zeama de limeta. Punem spuma intr-un pos, apoi o repartizam peste crema.

Dam din nou la rece.

Ciocolata se topeste in 3-4 linguri de lapte intr-o craticioara la foc mic.

Dupa ce se racoreste usor, decoram prajitura dupa inspiratie cu glazura de ciocolata, apoi presaram stelute galbene din zahar.

Tinem prajitura la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura fina cu nuca de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Fursecuri de Crăciun

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Retete similare

Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

Blatul: Se bat albusurile bine, cu un praf de sare si Green Sugar. Cand se obtine o spuma tare, se adauga nuca de cocos amestecata cu faina si praful de copt. Se omogenizeaza usor si se toarna...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute

Postat de mirela0911

Desert nuci umplute

Cojile: intr-un bol se pun ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza, apoi se toarna uleiul. Se mixeaza la viteza mica, apoi se toarna faina amestecata cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2014, 13:34
Wow, cat de bine arata si ce frumos ai prezentat-o!
la 19.10.2014, 13:38
Ce bunatate , as dori si eu o feliuta !!!
la 19.10.2014, 13:42
Daca vin la tine in vizita ma servesti cu bunaciunea asta?
la 19.10.2014, 13:42
la 19.10.2014, 13:46
ce bine arata

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking