Desert prajitura indecisa cu banane si ness

Postat de Constelatialeu in Prajituri
6 Noi 2021 | 3776 vizualizari
Desert prajitura indecisa cu banane si ness

Am denumit-o indecisa pentru ca am inceput intr-un fel si am terminat-o in altfel. Oricum nu aveam nici o idee cum o sa fie, doar mi-am scos pe masa ingredientele ce trebuiau folosite cat mai curand, niste banane, niste lapte condensat, niste mascarpone.

Ingrediente

  • 48 piscoturi
  • lapte pentru inmuiat piscoturile
  • 30 g ness
  • 220 g lapte condensat
  • 250 g mascarpone
  • 500 g banane foarte coapte
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 10 g gelatina + 40 ml apa rece
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • decor
  • bomboane trufe
  • tava cu pereti detasabili 24/35 cm
  • folie acetata si folie alimentara

Mod de preparare

Tava pe care am folosit-o ( 24/35 cm) am imbracat-o cu folie alimentara la baza, iar marginile cu folie acetata. Am inmuiat 24 de piscoturi in lapte si le-am asezat pe doua randuri pe fundul tavii. Laptele condensat impreuna cu nessul le-am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa, apoi am incorporat mascarponele si bananele, mixand cca 3-4 min dupa fiecare. Separat am amestecat 3 oua cu 3 linguri de zahar, am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce si-a dublat volumul. Am luat vasul de pe baia de abur am incorporat gelatina hidratata-n apa rece si am lasat cateva minute pana ce am batut frisca. Intr-un castron incapator am pus crema de oua, apoi crema de ness si la final am incorporat frisca batuta spuma tare. Jumatate din crema obtinuta am intins-o peste stratul de piscoturi inmuiate, am nivelat si apoi am asezat restul de 24 piscoturi inmuiate in lapte, le-am asezat cate 8 buc pe 3 randuri, am intins restul de crema si am decorat cu bomboane trufe date pe razatoarea mica.Am bagat tava la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura indecisa cu banane si ness" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Baclava

Postat de Ela68

Baclava

Mai intai preparam siropul. Punem la fiert la foc mic apa cu zaharul , cam 30 minute, procedand la fel ca la orice dulceata. Cand s-a legat, stingem focul si asteptam 15-20 minute ca siropul sa se...

Citeste continuarea

Desert Oreo cupcakes

Postat de caroline

Desert Oreo cupcakes

Cupcakes:  Punem intr-o craticioara untul impreuna cu ciocolata si le topim, amestecand mereu. Lasam deoparte sa se racoreasca putin. Intr-un bol punem oul si laptele, dupa care adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2021, 19:27
la 06.11.2021, 20:23
indecisa dar cred ca tare buna este
la 06.11.2021, 20:31
Delicioasă!
la 06.11.2021, 21:06
Buna!
la 07.11.2021, 10:17
Indecisa, neindecisa, as servi o portie!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking