Desert prajitura Leo

Postat de Constelatialeu in Prajituri
15 Noi 2017 | 5212 vizualizari
Desert prajitura Leo

Nu se putea sa trec ziua de azi asa precum gasca prin apa, ca doar n-am multe surori.... ( doar 3 ) de ziua Leontinei m-am gandit sa-i pregatesc o prajitura pe care o sa o mancam cu gandul la ea.....La multi ani, Leo !

Ingrediente

  • Blat ( m-am inspirat de la Ruxy)
  • 5 oua
  • 5 linguri pline cu zahar
  • 5 linguri de lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 pliculet vanilie bourbon Dr.Oetker
  • un praf de sare
  • 1 lingura de cacao
  • 170 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 30 g unt
  • Crema
  • 1 cutie 397 g DeLatte creme de lapte condensat caramelizat
  • 350 g smantana dulce pentru frisca ( are o consistenta solida)
  • 60 g zahar pudra
  • 100 ml lapte dulce
  • 150 g visine conservate
  • 10 g gelatina

Mod de preparare

Blat. Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 32 x 24 cm.

Intr-un castron am mixat ouale cu zaharul, sarea si vanilia. Separat am cernut faina, cacaua si am amestecat cu praful de copt. Pe baie de aburi am topit untul si ciocolata. In mixtul de oua am incorporat ciocolata topita mixand bine, apoi am adaugat laptele si ingredientele uscate, am omogenizat si am turnat amestecul in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit, la180 grade C. Este gata cand trece testul scobitorii. Am lasat blatul sa se raceasca bine.

Crema : Intr-un bol am pus smantana dulce, zaharul si laptele si am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. Am adaugat caramelul si am omogenizat, apoi am pus visinele taiate marunt si scurse de sirop. Gelatina am hidratat-o cu apa rece si apoi am incalzit-o pe baie de aburi, la final am incorporat-o in crema.

Asamblare. Am imbracat tava in care am copt blatul cu folie alimentara. Blatul racit l-am taiat in asa fel incat sa-l nivelez, a crescut cam neuniform. Am pus blatul in tava, apoi am turnat crema si deasupra am faramitat restul de blat. Am dat tava la rece cca 1-2 ore si apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Leo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Muffins cu vanilie si visine de post

Postat de rocsi_1612

Muffins cu vanilie si visine de post

Intr-un vas punem apa minerala, uleiul, zaharul vanilat cu pastai de vanilie, zaharul si amestecam cu un tel pana se topeste zaharul. Intr-un bol amestecam faina cernuta, praful de copt, praful de...

Citeste continuarea

Desert brownies Nutella

Postat de RuxyRux

Desert brownies Nutella

Negresa se prepara extraordinar de simplu: Incalzim nutella intr-un vas pe foc mic pana o infierbantam usor si o aducem la stadiul fluid. Avem grija sa nu o dam in clocot sub nicio forma! O...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2017, 16:09
la 15.11.2017, 16:09
ce bine ca are multa crema ca toata ziua am poftit la crema La multi ani
la 15.11.2017, 16:11
La multi ani!!! Ai pregatit o prajitura gustoasa cu multa multa crema , as vrea si eu o bucatica
la 15.11.2017, 16:23
Ce faina e!!!
la 15.11.2017, 16:38
La mulți ani, Leontinei, care mi-a plăcut foarte mult, la Sighișoara! Faină prăjitură ați mâncat în cinstea ei...

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking