Desert prajitura Mosii de toamna

Postat de Constelatialeu in Prajituri
28 Oct 2021 | 3747 vizualizari
Desert prajitura Mosii de toamna

Pentru ca sambata este Sambata mortilor - Mosii de toamna si aceasta prajitura am facut-o special pentru aceasta zi, am denumit-o prajitura " Mosii de toamna".

Ingrediente

  • 2 foi-35/25 cm ( ingredientele pentru 1 foaie, se inmulteste cu 2 )
  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 90 g faina
  • un praf de sare
  • 25 ml ulei
  • 30 ml lapte
  • Crema 1
  • 250 g mascarpone
  • 150 g lapte condensat
  • 100 g ciocolata neagra
  • Crema 2
  • marmelada caise
  • nuca macinata grosier

Mod de preparare

Foaie : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu uleiul si laptele, apoi le-am incorporat in bezea ccu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina cernuta, tot cu miscari lente de jos in sus. Am intins aluatul in tava tapetata cu hartie de copt ( dimensiune tava 35/25 cm), am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 15 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca foaia. Am procedat la fel si cu a doua foaie.

Crema 1 : Intr-un castron de inox am pus laptele condensat si ciocolata, am pus castronul pe baie de abur , am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras castronul de pe baia abur am lasat sa se tempereze cca 5-6 min, apoi am incorporat mascarponele, mixand cca 5 min. Am lasat sa se raceasca crema.

Crema 2 : Aici n-am cantarit ingredientele, am amestecat marmelada cu nuca macinata grosier, am apreciat din ochi cat sa-mi ajunga sa acopar suprafata prajiturii.

Asamblare : Am asezat prima foaie in tava in care am copt foile, am intins crema cu mascarpone, am asezat a doua foaie, am presat un pic sa faca aderenta , apoi am intins crema de marmelada cu nuca. Am nivelat si am mai presarat nuca macinata. Am dat prajitura lal rece cateva ore , apoi am portionat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Mosii de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornulete cu untura si iaurt

Postat de rocsi_1612

Cornulete cu untura si iaurt

Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie. la final adaugam...

Citeste continuarea

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

Postat de Oana

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

Se mixeaza untul moale cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon, apoi se adauga cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga branza de vaci, laptele si coaja de lamaie. Se amesteca faina cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2021, 21:46
Foarte buna!
la 28.10.2021, 22:59
la 29.10.2021, 09:33
Delicioasă!
la 29.10.2021, 16:12
la 29.10.2021, 17:35
Bunaciune!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking