Desert prajitura Noaptea venetiana

Postat de nadina73 in Prajituri
31 Mar 2010 | 54146 vizualizari
Desert prajitura Noaptea venetiana

Extraordinar de buna!

Ingrediente

  • Blat alb:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 1oo g nuca de coco
  • 4 linguri de faina
  • Blat maro:
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Glazura:
  • 250 g cicoclata cu lapte
  • 60 g unt
  • 130 ml frisca lichida sau samantana
  • esenata de rom
  • Crema:
  • 6 galbenusuri ramase de la blatul alb
  • 250 g zahar
  • 300 ml lapte
  •  pachet de unt
  • 3-4 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Blatul alb: Se bat albusurile spuma tare apoi se pune zaharul, nuca de cocos si faina. Se pune aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se lasa deoparte, nu se pune inca la cuptor.

Blat maro: Se bat 4 albusuri bine, apoi se pune zaharul si se mixeaza in continuare. Se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se toarna in tava peste blatul alb si se pune la cuptor pentru 30 minute, la aproximativ 160 grade.

Crema: Cele 6 galbenusuri ramase de la blatul alb se amesteca cu 6 linguri de faina, 25o g zahar si 300 ml lapte. Se amesteca bine pe foc pana se ingroasa bine, apoi se lasa la racit si se amesteca cu untul frecat spuma. Crema obtinuta se intinde peste blatul copt si racit.

Glazura: Ciocolata se rupe bucatele si se pune intr-o cratita, apoi se adauga frisca, untul si romul se lasa sa se topeasca bine. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se intinde peste crema, iar deasupra se decoreaza dupa plac.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Noaptea venetiana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu struguri si crema de vanilie

Postat de Ina

Tarta cu struguri si crema de vanilie

Aluatul:  Din apa, ulei, sare si faina facem un aluat  potrivit de tare , pe care-l impartim in doua parti egale. Intindem doua foi pe care le ungem cu untura usor topita amestecata cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura Boema

Postat de Oana

Desert prajitura Boema

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2010, 18:54
mama ce noapte venetiana super , felicitari arata demential
la 31.03.2010, 21:01
foarte buna o fac si eu bravo
la 31.03.2010, 22:53
foarte buna si arat foarte bine 10 de la mine
la 01.04.2010, 08:39
si taiata? sunt curioasa! sunt sigura ca arata bine!
la 01.04.2010, 08:59
minunat decorul! darvrem sectiune !

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking