Prajitura "Noapte venetiana"

Postat de Corina33 in Prajituri
29 Sep 2013 | 11812 vizualizari
Prajitura "Noapte venetiana"

Am facut o prajitura cu dedicatie (pentru cineva). Ca de obicei, cand vrei sa iasa ceva grozav, te stradui prea mult si o dai in bara :)) A fost foarte buna, nu am ars-o, numai ca nu mi-a placut mie cum a iesit! :P

Ingrediente

  • Pentru blatul alb:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 50 g nuca de cocos
  • 2 linguri faina
  • un praf de sare
  • Pentru blatul maro:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 75 g unt
  • Pentru glazura:
  • 40 g ciocolata neagra
  • 40 g ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri smantana dulce ptr frisca
  • 1 lingurita miere

Mod de preparare

Se bat albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul cate o lingura pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare pana se topeste. La final se adauga cocosul si faina amestecan usor cu o paleta de sus in jos. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna blatul in ea si se niveleaza frumos. 

Pentru blatul maro, separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi galbenusurile. La final se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Presaram cu grija putin cate putin si amestecam cu o paleta de jos in sus pana se incorporeaza totul. Se toarna incet in tava peste blatul alb si se niveleaza frumos.

Se coc blaturile aproximativ 30 de minute la 180 de grade. Se verifica cu o scobitoare si se lasa la racit.

Pentru crema, mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga amidonul si laptele si se pune la fiert. Se fierbe la foc mic amestecand mereu cu un tel pana devine crema groasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se lasa putin la racit, apoi se amesteca cu untul si se toarna peste blat. Se da totul la rece pentru minim 30 de minute.

Pentru glazura se topeste la microunde ciocolata rupta bucati impreuna cu smantana dulce, se amesteca bine, apoi se adauga si mierea si se toarna peste prajitura. Se da din nou la frigider pentru 30 de minute.

Pofta buna!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Noapte venetiana"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Retete similare

Prajitura noapte venetiana

Postat de loredanaaa

Prajitura noapte venetiana

Prima data se face blatul alb: Se bat spuma 6 albusuri bine,apoi se adauga pe rand cate o lingura de zahar( 8 linguri zahar) Adaugati nuca de cocos si 5 linguri de faina, amestecati usor....

Citeste continuarea

Prajitura ''Noapte venetiana''

Postat de Elena30

Prajitura ''Noapte venetiana''

Blatul alb : Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa nu se strice albusurile. Se unge si se tapeteaza o tava de 20X30 cu ulei si faina, se toarna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2013, 18:55
Ce nu-ti place, ma' perfectionisto))
la 29.09.2013, 18:56
Ba mie imi place,dar ai tu pitici pe creier...
la 29.09.2013, 18:57
Mda,nu-i frumoasa,cred ca-i sora cu tortul meu )))))))))
la 29.09.2013, 18:59
bun tort ai facut
la 29.09.2013, 19:01
Cleme si mie mi-a placut cand am mancat-o(2 portii) dar nu mi-a placut ca aspect

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking