Desert prajitura ruseasca cu branza de vaci

Postat de cristina1985 in Prajituri
19 Aug 2017 | 3039 vizualizari
Desert prajitura ruseasca cu branza de vaci

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 150 g zahar
  • 350 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • 1 ou
  • Umplutura de branza:
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g unt moale
  • 150 g zahar
  • esenta vanilie
  • coaja lamaie
  • 4 oua
  • 1 plic budinca vanilie

Mod de preparare

Blat: se amesteca toate ingredientele si se opreste 1/3 din aluat. Restul se intinde (din centru spre margine) intr-o oala, cu diametru de 24-25 cm, formandu-se o bordura (ca la tarta).

Umplutura: Se amesteca toate si se pun cu grija, peste aluatul intins. Sa puneti unt la umplutura, pentru ca  este si budinca de vanilie care va absorbi totata grasimea.

Din 1/3 aluat, se formeaza 25 de bilute care se vor aseza pe crema de branza, fara a le apasa.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius, pentru 1 ora.

Ca sa grabesc racirea, am pus oala in care am facut prajitura, intr-o alta oala mai mare cu apa rece. Dupa ce s-a racit, se tine la frigider cateva ore, ca sa se intareasca crema de branza. In mod normal, se taie pe buline astfel incat sa se vada jumatatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura ruseasca cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu nuca de cocos, zmeura si indulcitor

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu nuca de cocos, zmeura si indulcitor

Blatul: Intr-un bol puneti albusurile cu un praf de sare. Incepeti sa le mixati pana devin o spuma usoara, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le...

Citeste continuarea

Desert rasturnata cu mure

Postat de Constelatialeu

Desert rasturnata cu mure

Intr-un castron am pus bananele pasate bine de tot, am adaugat galbenusurile, zaharul vanilat si zaharul tos si am mixat foarte bine cu mixerul. Separat albusurile cu un praf de sare le-am mixat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2017, 15:59
Ador prajiturile cu branza
la 19.08.2017, 16:38
Eu,vara fac prajituri cu fructe sau cu branza.Mai rar cu crema.
la 19.08.2017, 23:01
Ce bunatate! 😉
la 19.08.2017, 23:09
la 20.08.2017, 08:45
Multumesc!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking