Ingrediente
- Aluat:
- 200 g unt (la temperatura camerei)
- 150 g zahar
- 350 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 2 lg cacao
- 1 ou
- Umplutura de branza:
- 500 g branza de vaci
- 150 g unt moale
- 150 g zahar
- esenta vanilie
- coaja lamaie
- 4 oua
- 1 plic budinca vanilie
Mod de preparare
Blat: se amesteca toate ingredientele si se opreste 1/3 din aluat. Restul se intinde (din centru spre margine) intr-o oala, cu diametru de 24-25 cm, formandu-se o bordura (ca la tarta).
Umplutura: Se amesteca toate si se pun cu grija, peste aluatul intins. Sa puneti unt la umplutura, pentru ca este si budinca de vanilie care va absorbi totata grasimea.
Din 1/3 aluat, se formeaza 25 de bilute care se vor aseza pe crema de branza, fara a le apasa.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius, pentru 1 ora.
Ca sa grabesc racirea, am pus oala in care am facut prajitura, intr-o alta oala mai mare cu apa rece. Dupa ce s-a racit, se tine la frigider cateva ore, ca sa se intareasca crema de branza. In mod normal, se taie pe buline astfel incat sa se vada jumatatile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura ruseasca cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|