Desert prajitura ruseasca cu branza de vaci

Postat de cristina1985 in Prajituri
19 Aug 2017 | 3045 vizualizari
Desert prajitura ruseasca cu branza de vaci

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 150 g zahar
  • 350 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • 1 ou
  • Umplutura de branza:
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g unt moale
  • 150 g zahar
  • esenta vanilie
  • coaja lamaie
  • 4 oua
  • 1 plic budinca vanilie

Mod de preparare

Blat: se amesteca toate ingredientele si se opreste 1/3 din aluat. Restul se intinde (din centru spre margine) intr-o oala, cu diametru de 24-25 cm, formandu-se o bordura (ca la tarta).

Umplutura: Se amesteca toate si se pun cu grija, peste aluatul intins. Sa puneti unt la umplutura, pentru ca  este si budinca de vanilie care va absorbi totata grasimea.

Din 1/3 aluat, se formeaza 25 de bilute care se vor aseza pe crema de branza, fara a le apasa.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius, pentru 1 ora.

Ca sa grabesc racirea, am pus oala in care am facut prajitura, intr-o alta oala mai mare cu apa rece. Dupa ce s-a racit, se tine la frigider cateva ore, ca sa se intareasca crema de branza. In mod normal, se taie pe buline astfel incat sa se vada jumatatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura ruseasca cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Baigli cu mac

Postat de Ela68

Baigli cu mac

Preparam mai intai maiaua. Punem intr-un vas drojdia cu zaharul, amestecam pana ce aceasta se lichefiaza, apoi adaugam laptele caldut si faina. Compoziti trebuie sa aibe consistenta unei...

Citeste continuarea

Desert crema de zahar ars

Postat de sufletista

Desert crema de zahar ars

Intr-o tava sau cratita adaugam zaharul pentru caramel si punem pe foc mediu. Amestecam ocazional pana ce se topeste uniform, avand grija sa nu il ardem. Tragem cratita de pe foc si inclinam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2017, 15:59
Ador prajiturile cu branza
la 19.08.2017, 16:38
Eu,vara fac prajituri cu fructe sau cu branza.Mai rar cu crema.
la 19.08.2017, 23:01
Ce bunatate! 😉
la 19.08.2017, 23:09
la 20.08.2017, 08:45
Multumesc!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking