Desert prajitura Simi

Postat de postavaru in Prajituri
13 Sep 2011 | 97140 vizualizari
Desert prajitura Simi

Astazi va servesc cu prajitura, la ceas aniversar :). Astazi se implineste un an de la prima mea postare pe Bucataras si tocmai am ajuns la reteta cu numarul 300. Voi toti sunteti raspunzatori pentru aceasta dubla aniversara, pentru ca am venit pe acest site si nu am mai putut pleca :) Fiind o dubla aniversare, fiecare primeste 2 portii de prajitura :)))

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 6 albusuri
  • 150 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 200 g nuca macinata
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • Glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • Crema:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • 50 g nuca macinata

Mod de preparare

BlatulMixam bine untul moale cu zaharul pana devine spuma. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si apoi le incorporam usor in crema de unt. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem peste crema de unt si albus. Amestecam usor, cu miscari de jos in sus, pana se incorporeaza. La final adaugam nuca macinata, sucul si coaja rasa de lamaie si amestecam usor.

Turnam aluatul in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste usor deasupra.

Glazura:  Mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra. Intindem glazura pe blatul fierbinte. Lasam prajitura in cuptorul cald (focul sa fie stins) pana se usuca glazura (~10 minute).

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi scoatem prajitura din tava.

Crema: Mixam untul cu zaharul pana se topesc cristalele. Adaugam apoi cacaua si nuca macinata si omogenizam. La final adaugam esenta de rom si amestecam bine.

Intindem crema pe prajitura rece si nivelam. Deasupra presaram 50 g nuca macinata.

Portionam si putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Simi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (88)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu rabarbar si capsuni

Postat de timea

Prajitura cu rabarbar si capsuni

Pregatim mai intai fructele adica le curatam si le spalam. Mixam ouale intregi cu un varf de sare.  Adaugam zaharul si mixam 3-4 minute. Incorporam apoi treptat si mixand dupa...

Citeste continuarea

Negresă a la Merișor

Postat de panacris

Negresă a la Merișor

Bomboanele se pun la topit pe bain Marie, împreună cu laptele și untul, amestecându-se continuu, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se lasă la răcit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2011, 10:21
felicitari!!!la cat mai multi ani pe acest site minunat si la cat mai multe retete delicioase,asa cum mereu ne oferi
la 13.09.2011, 11:00
am venit sa-mi iau portia dubla si sa te felicit la cat mai multi ani si la cat mai multe retete
la 13.09.2011, 11:29
Ancule la cat mai multe retete delicioase !!!iar prajiturica asta e durere
la 13.09.2011, 11:55
La cat mai multe retete si cat mai multi ani sa ne incanti cu retetele tale
la 13.09.2011, 12:59
Delicioasa
Felicitari si la cat mai multe retete

Vezi toate comentariile (88)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking