Ingrediente
Blat:
- 7 albusuri
- 200 g zahar
- 100 ml lapte
- 50 ml ulei
- 150 g faina
- 30 g cacao
- 15 piscoturi
- 1 pliculet praf de copt
- 1 lingurita esenta de rom
Crema:
- 100 gr ciocolata alba
- 150 ml frisca
- 7 galbenusuri
- 200 g zahar
- 400 ml lapte
- 1 plic budinca de vanilie
- 350 ml frisca
- 2 plicuri gelatina
Mod de preparare
Blat: Se bat albusurile cu zaharul si se adauga pe rand celelalte ingrediente. Se asaza hartie de copt in tava de aragaz si se toarna compozitia de blat. Se asaza cele 15 piscoturi deasupra, cate 3 piscoturi pe 5 randuri cu distanta de aprox 1 cm intre ele. Se apasa usor fiecare piscot pana cand se ridica un pic compozitia de blat deasupra piscoturilor. Se da la cuptor pentru 25-30 minute. Dupa ce s-a racit, blatul de insiropeaza dupa plac.
Crema: Ciocolata alba se amesteca cu frisca si se pune pe baie de aburi pana cand se topeste. Se da la rece. Laptele se pune la foc. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga budinca si se toarna deasupra laptele cald, putin cate putin, amestecand cu un tel. Se fierbe crema pana cand se ingroasa budinca si se amesteca cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Pana cand se raceste budinca se pune gelatina la inmuiat intr-un pahar cu apa rece, apoi se asaza paharul pe baie de aburi pana cand se dizolva gelatina. Intre timp se bate frisca, cei 350 ml. Se amesteca budinca racita cu gelatina si cu frisca. Se mixeaza bine, apoi se asaza crema peste blatul insiropat. Deasupra se rade ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Triumf"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (59)
|