Desert prajitura una bucata 20-19

Postat de Constelatialeu in Prajituri
4 Ian 2019 | 3322 vizualizari
Desert prajitura una bucata 20-19

Pai stiti si voi ca poti sa faci din ''rahat bici si poate sa si trosneasca'' iar daca mai are si gust e de bine.....banane, clementine, piscoturi, ciocolata, bomboane bounty, frisca naturala si altele....si uite asa mi-am facut de lucru.......

Ingrediente

  • Blat ( forma de tarta 24 cm )
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 70 g unt cu 80% grasime
  • Sirop
  • 2 plicuri cu cappuccino clasic
  • 200 ml apa
  • cca 10 piscoturi cu cacao
  • Crema
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 60 g bomboane bounty
  • 200 ml frisca nendulcita LaDorna
  • 2 banane coapte bine -cca 300 g
  • Pentru frisca
  • 200 ml smantana dulce
  • 2 linguri zahar pudra
  • Decor
  • felii de clementine
  • fondant

Mod de preparare

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam foarte bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul si untul topit le mixam pana se topeste zaharul, adaugam faina si omogenizam, la final incorporam albusurile batute bine, cu miscari lente de jos in sus. Am folosit o forma de tarta cu fund detasabil pe care am uns-o cu unt topit si tapetat-o cu faina, am turnat aluatul si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Fiind un blat subtire se coace destul de repede. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Frisca : Smantana dulce foarte rece impreuna cu zaharul pudra se mixeaza foarte bine pana obtinem o frisca ferma. Se lasa la rece pana asamblam prajitura.

Crema, Ciocolata cu lapte si bomboanele bounty se pun intr-un vas de inox impreuna cu frisca neindulcita si se pune pe baie de abur pana se topeste ciocolata, se da la rece 3 ore. Apoi se mixeaza bine impreuna cu bananele coapte, se adauga si 2-3 linguri de frisca.

Sirop : Fierbem apa apoi amestecam cu cele 2 plicuri cu cappuccino. Lasam sa se raceasca.

Asamblare : Blatul racit il asezam pe un platou, intepam cu un bat de frigaruie suprafata blatului apoi insiropam cu cappuccino. Intindem un strat de crema, apoi asezam piscoturile inmuiate in cappuccino, pe margine punem un strat de frisca, iar in mijloc crema.  Ornam pe margine cu bucatele de clementine,  aruncam asa la smecherie niste fondant si cam asta e tot, lasati la rece si daca aveti rabdare mancati a doua zi.Nu intrati in panica daca va ramane crema, o puneti frumos intr-un pahar, cu bucatele rupte din piscot , cu frisca si  niste fructe, ce aveti la indemana si savurati cu placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura una bucata 20-19" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert placinta cu mere

Postat de Reli_B

Desert placinta cu mere

Mai intai pregatim umplutura. Se curata merele si gutuile, apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem la calit mai intai gutuile (fiind mai tari) pentru 10-15 minute, apoi punem merele...

Citeste continuarea

Briose cu banane

Postat de mirela0911

Briose cu banane

Faina se amesteca cu bicarbonatul. Ouale se bat bine cu praful de sare si zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Laptele si uleiul se amesteca si se toarna in fir subtire peste oua. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2019, 19:25
la 04.01.2019, 19:34
Una bucata si pentru mine, te rog!
la 04.01.2019, 19:47
Imi dai si mie o feliuta? Ca doar nu o mananci tu pe toata!
la 04.01.2019, 19:59
Si eu vreau "una bucata" din bucata
la 04.01.2019, 20:01
Este o bucatica buna !!!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking