Desert prajituri de post, cu glazura de fondant

Postat de Constelatialeu in Prajituri
2 Apr 2022 | 3042 vizualizari
Desert prajituri de post, cu glazura de fondant

Initial am vrut sa fac compozitia intr-o tava mai mica, dar mi-am amintit de formele de silicon pe care le am si am zis ca e o idee buna, sunt mai aspectoase prajiturelele.

Ingrediente

  • Blat
  • 225 g faina
  • 80 g zahar
  • 25 g cacao
  • 50 g nuca prajita si taiata grosier
  • 50 g alune prajite si taiate grosier
  • 250 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • 2 linguri pline cu dulceata de piersici rosii
  • 1 banana cca 60 g
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • 25 g margarina
  • 1 lingura de rom
  • Glazura
  • fondant alb si cu cacao
  • Decor
  • cirese confiate

Mod de preparare

Blat : Intr-un castron am pus zaharul, faina, cacaua, sare si nuca si alunele, am omogenizat. In alt castron am pasat banana, am adaugat dulceata ( dulceata asta e de vreo 3 ani si a devenit ca un fel de jeleu, o nebunie si eu vroiam sa o pun asta toamna peste prunele fermentate, m-am razgandit stiam eu ca o sa-i gasesc locul), uleiul, apa, bicarbonatul stins cu otet si am mixat cateva minute. Ingredientele umede le-am incorporat in ingredientele uscate si am omogenizat bine compozitia. Am uns cu putin ulei formele de silicon, asa preventiv ca nu sestie ce le apuca- pe forme- si-mi lipeste compozitia. In fiecare forma am pus cate 2 linguri pline de compozitie, am umplut 7 forme. Am pus formele in tava aragazului, am preincalzit cuptorul la 180 grade, am copt cca 30 min sau pana trece testul scobitorii. Le-am lasat sa se raceasca bine.

Sirop : Intr-o craticioara am pus apa, zahar, cacao si matgarina cubulete, am pus la fiert, cat sa dea in 3-4 clocote,am stins focul , am adaugat romul si am lasat sa se raceasca bine.

Dupa ce sau racit bine prajiturile le-am scufundat in sirop, le-am asezat pe un gratar si am pus la topit fondantul, am glazurat prajiturile si le-am lasat sa se intareasca glazura. Nici nu zici ca sunt de post, foarte bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajituri de post, cu glazura de fondant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu struguri si crema de vanilie

Postat de Ina

Tarta cu struguri si crema de vanilie

Aluatul:  Din apa, ulei, sare si faina facem un aluat  potrivit de tare , pe care-l impartim in doua parti egale. Intindem doua foi pe care le ungem cu untura usor topita amestecata cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura "Bounty" de post

Postat de robert_badica

Desert prajitura "Bounty" de post

Incingem cuptorul. Tapetam o tava, cu dimensiunile de 23x23 cm, cu hartie de copt (la mine nu a mai fost nevoie de hartie de copt, deoarece tava mea e antiaderenta). O lasam deoparte. Blat :...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2022, 20:40
Trebuie sa fie super bune! Poate mai gasesc si eu una!
la 03.04.2022, 07:26
la 03.04.2022, 09:22
Super!
la 03.04.2022, 15:01
Ce bine arată!
la 03.04.2022, 15:23

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking