Desert rulada cu ciocolata de casa

Postat de miha in Dulciuri
28 Apr 2009 | 58837 vizualizari
Desert rulada cu ciocolata de casa

Un desert care pur si simplu va disparea foarte repede de pe masa!

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri faina
  •  Crema:
  • 150 ml apa
  • 100 g unt
  • 1 cana zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 cana lapte praf
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba
  • 30 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul, apoi pe rand galbenusurile, amidonul si faina. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 de grade, timp de 15 minute.

Crema: Punem apa la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa se formeze spuma deasupra, punem untul si amestecam pana se topeste.Adaugam si cacao, dam deoparte de pe foc si adaugam si laptele praf si esenta de rom.

Dupa ce s-a copt blatul, il rasturnam pe un prosop umed presarat cu zahar, ca sa nu se lipeasca. Rulam cu grija si lasam cateva minute la aburit. Derulam si ungem cu ciocolata fierbinte. Rulam din nou si lasam la racit.

Intre timp topim ciocolata impreuna cu frisca. Dupa ce s-a racorit, acoperim rulada.
Ciocolata alba o punem intr-o punga pe care o tinem cateva minute in apa fierbinte.Taiem la un colt si "spritam" peste rulada "imbracata" in negru.

Mie personal mi s-a parut ca a iesit cam multa ciocolata, asa ca am mai lasat deoparte cateva linguri pe care le-am modelat sub forma de bilute. Le-am tavalit prin nuca de cocos si au iesit cateva bombonele delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Retete similare

Prajitura cu branza dulce si stafide

Postat de medioto59

Prajitura cu branza dulce si stafide

Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam uleiul putin cate putin apoi incorporam smantana. Adaugam apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Cernem faina, o amestecam cu sarea si...

Citeste continuarea

Tarta cu prune

Postat de Irina

Tarta cu prune

Am separat galbenusurile de albusuri, dupa care am mixat galbenusurile cu zaharul. Am adaugat untul si am mixat in continuare, pana zaharul s-a topit.  Albusurile le-am batut spuma si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 28.04.2009, 00:23
Imi aduc aminte ca era una dintre prajiturile mele preferate in scoala generala. Ma duceam in pauza la chiosc si-mi luam rulada cu marmelada sau pandispan. ce vremuri ...
la 28.04.2009, 00:44
5 furculition premiu de la mine
la 28.04.2009, 00:45
Multumesc de furculite!
la 25.11.2009, 20:42
Miha, foaia o rulezi in prosop, cu tot cu prosop, cand o lasi la "aburit"???
la 25.11.2009, 23:16
Da, cu tot cu prosop. Am mai pus si pe hartie de copt, presarata cu zahar si a mers foarte bine.

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking