Desert savarine

Postat de Creatsa in Prajituri
7 Iul 2013 | 60103 vizualizari
Desert savarine

Sunt minunate >:D<

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 150 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 30 ml ulei
  • Sirop:
  • 450 ml apa
  • esenta de rom dupa gust
  • 200 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie mica(optional)
  • In plus:
  • 350 ml frisca lichida
  • 2 linguri smantana
  • 2-3 linguri zahar vanilat
  • gem de capsuni, zmeura etc

Mod de preparare

Aluat: Intr-un vas mai incapator pune faina cernuta. Amesteca laptele cald cu drojdia si lingura de zahar.

Adauga peste faina laptele amestecat cu drojdia, ouale si uleiul si omogenizeaza bine compozitia cu ajutorul unei spatule.

La final adauga praful de sare si mai amesteca aluatul timp de 5 minute. Acopera aluatul si lasa-l la crescut la loc caldut timp de 30 de minute.

Pune aluatul in forme de savarine/briose si mai lasa-l la crescut inca 15 minute. Introdu savarinele in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos (cam 35 de minute). Lasa savarinele la racit (eu le-am lasat peste noapte).

Sirop: Fierbe apa cu zaharul timp de 5 minute, apoi adauga zeama de lamaie si romul si lasa siropul la racit pana ajunge la temperatura camerei.

Taie capacelul fiecarei savarine si unge-l cu gem de capsuni sau de zmeura.

Bate frisca bine cu zaharul vanilat si smantana.

Scufunda fiecare savarina in sirop pentru 3-4 secunde (daca nu vi se par destul de insiropate mai adaugati 1-2 linguri de sirop peste ele) apoi umple-le cu frisca din belsug si pune capacelul uns cu gem.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert savarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Desert savarina tiramisu

Postat de Constelatialeu

Desert savarina tiramisu

Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2013, 20:30
sia le tale arata ultra mega delicios
la 07.07.2013, 20:32
Multumesc mult Dia
la 07.07.2013, 20:33
o bunatate!!!!
la 07.07.2013, 20:35
tare mandre-s savarinele tale! Felicitari!
la 07.07.2013, 20:38

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking