Desert tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
1 Iul 2020 | 2619 vizualizari
Desert tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba

Un desert relativ usor de facut, delicios. 

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 120 g zahar
  • 8 g zahar vanilinat
  • 50 g unt topit
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Diametru tava: 28 cm
  • Strat de cirese:
  • 500 g cirese fara samburi
  • 100 g zahar
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • Crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida indulcita
  • Pentru decor:
  • cirese
  • roinita
  • ciocolata cu lapte
  • ciocolata neagra

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea.

Se adauga galbenusurile, untul topit si esenta de vanilie si se omogenizeaza.

Se incorporeaza faina (se adauga treptat) si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.

Aluatul se toarna intr-o tava pentru tarte unsa cu ulei si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca.

Intre timp, ciresele fara samburi se fierb cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se lasa sa se raceasca.

Se pregateste siropul. Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema, se topeste ciocolata in 200 ml frisca lichida, se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider pentru a se raci si mai bine.

Dupa aceea, se mixeaza restul de frisca si se amesteca cu frisca cu ciocolata.

Blatul se asaza pe un platou si se insiropeaza. Se intind ciresele, apoi se decoreaza tarta cu crema, cirese, roinita si ciocolata taiata cu un decojitor de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura Martisor

Postat de privatelaura

Prajitura Martisor

Intr-un castron, punem cacaoa, zaharul si adaugam apa clocotita. Amestecam rapid cu un tel, apoi adaugam untul taiat cubulete. Amestecam in continuare pana se topeste untul si se omogenizeaza...

Citeste continuarea

Prajitura cu visine

Postat de simona72

Prajitura cu visine

Se pune laptele, untul si zaharul la fiert. Aproape de fierbere se adauga cacaua, se amesteca bine cu un tel sa nu ramina cocoloase, se lasa sa dea in clocot si se da deoparte. Se i-au 10 linguri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2020, 13:32
Ce frumoasă este...!
la 01.07.2020, 13:39
la 01.07.2020, 15:32
Ce bine arata!
la 01.07.2020, 15:40
la 01.07.2020, 17:31
Arata grozav!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking