Ingrediente
- 270 g aluat foietaj proaspat
- 600 g gutui
- 200 g zahar
- 250 ml apa
- 3 batoane scortisoara
- 3 plicuri zahar vanilat
- 160 g smantana grasa
- 2 oua
- 1 galbenus pentru uns aluatul
- unt pentru uns tava
Mod de preparare
Gutuile se spala bine de puf. Se feliaza scotand miezul tare.
Se face un sirop din apa, zahar si batoanele de scortisoara. Cand clocoteste, se pun feliile de gutui si se fierb 15 minute. Se scot intr-o strecuratoare si zeama se pastreaza si se lasa la racit.
Se unge o tava cu unt si se intinde aluatul.
Se aranjeaza uniform feliile de gutui.
Zeama de la fiertul gutuilor cu ouale si smantana se mixeaza bine si se toarna peste gutui.
Se intorc margimile spre interior si se pun deasupra figurine decupate din aluatul ramas. Se ung marginile si figurinele cu galbenus de ou.
Se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 35-40 minute.
Se scoate si se lasa la racit.
Se scoate din tava, se portioneaza si se serveste.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu gutui - 750-" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|