Desert tarta cu mere si magiun

Postat de sufletista in Dulciuri
7 Mai 2019 | 1298 vizualizari
Desert tarta cu mere si magiun

M-am inspirat de pe blogul lui Angel"s food

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 1 lingurita amoniac
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 5 linguri smantana
  • Umplutura
  • 2 kg mere
  • 300 g zahar
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g nuca macinata
  • 150 g magiun
  • 50 g zahar
  • In plus
  • putina nuca macinata
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluat-intr-un bol cernem faina cu amoniacul, adaugam zaharul, facem o adancitura; adaugam untul la temperatura camerei, oul batut, incepem sa framantam.

Adaugam treptat smantana pana aluatul are consistenta ferma, dar usor elastica.

Framantam aluatul pana ce este maleabil, il impartim in 2 bucati care le invelim in folie alimentara si dam la rece.

Umplutura-merele spalate, curatate de coaja le taiem cuburi potrivite, le stropim cu zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa, zaharul, le lasam deoparte 30 min cat lasa sucul.

Le stoarcem de suc si le punem intr-o cratita impreuna cu scortisoara, le lasam sa se caleasca pana devin aurii si nu mai lasa zeama.

Ansamblare-intindem o bucata de aluat pe masa infainata, rulam foaie si o asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Presam usor aluatul pe la colturi si lateral.

Adaugam magiun si nivelam usor, adaugam umplutura de mere, nuca amestecata cu zaharul.

Bucata de aluat ramasa o dam prin razatoarea mare deasupra in asa fel incat sa acopere toata suprafata.

Presaram putina nuca si zahar deasupra.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 35 min la foc mediu.

O lasam sa se raceasca, dupa care o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si magiun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Faguri cu bautura din lapte de cocos

Postat de Pungasa_Rogue

Faguri cu bautura din lapte de cocos

Crema: Intr-o cratita, ouale se bat cu zaharul, dupa care se adauga bautura din lapte de cocos, esenta de vanilie si faina si se omogenizeaza. Se adauga margarina si se pune cratita la foc...

Citeste continuarea

Cornuri fragede cu mere (de post)

Postat de rocsi_1612

Cornuri fragede cu mere (de post)

Mai intai pregatim umplutura: Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem uleiul, merele stoarse de suc (iar sucul il bem noi ca doar este sanatos), zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2019, 20:37
Ce bunatate de tarta!
la 07.05.2019, 20:47
Foarte buna!
la 07.05.2019, 20:59
la 07.05.2019, 21:05
Tare bună combinația asta...!
la 07.05.2019, 21:22

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking