Desert tarta cu mere si magiun

Postat de sufletista in Dulciuri
7 Mai 2019 | 1308 vizualizari
Desert tarta cu mere si magiun

M-am inspirat de pe blogul lui Angel"s food

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 1 lingurita amoniac
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 5 linguri smantana
  • Umplutura
  • 2 kg mere
  • 300 g zahar
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g nuca macinata
  • 150 g magiun
  • 50 g zahar
  • In plus
  • putina nuca macinata
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluat-intr-un bol cernem faina cu amoniacul, adaugam zaharul, facem o adancitura; adaugam untul la temperatura camerei, oul batut, incepem sa framantam.

Adaugam treptat smantana pana aluatul are consistenta ferma, dar usor elastica.

Framantam aluatul pana ce este maleabil, il impartim in 2 bucati care le invelim in folie alimentara si dam la rece.

Umplutura-merele spalate, curatate de coaja le taiem cuburi potrivite, le stropim cu zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa, zaharul, le lasam deoparte 30 min cat lasa sucul.

Le stoarcem de suc si le punem intr-o cratita impreuna cu scortisoara, le lasam sa se caleasca pana devin aurii si nu mai lasa zeama.

Ansamblare-intindem o bucata de aluat pe masa infainata, rulam foaie si o asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Presam usor aluatul pe la colturi si lateral.

Adaugam magiun si nivelam usor, adaugam umplutura de mere, nuca amestecata cu zaharul.

Bucata de aluat ramasa o dam prin razatoarea mare deasupra in asa fel incat sa acopere toata suprafata.

Presaram putina nuca si zahar deasupra.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 35 min la foc mediu.

O lasam sa se raceasca, dupa care o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si magiun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cozonac cu crema de ciocolata, nuca si alune

Postat de reisnaor_2006

Desert cozonac cu crema de ciocolata, nuca si alune

      Se face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pentru un sfert de ora. Dupa ce...

Citeste continuarea

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

Cerneti intr-un bol faina, adaugati drojdia, sarea, indulcitorul si amestecati. Adaugati oul, amestecati, apoi puneti laptele treptat si framantati. Untul il incorporati in 2-3 transe,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2019, 20:37
Ce bunatate de tarta!
la 07.05.2019, 20:47
Foarte buna!
la 07.05.2019, 20:59
la 07.05.2019, 21:05
Tare bună combinația asta...!
la 07.05.2019, 21:22

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking