Desert tarta cu mere si magiun

Postat de sufletista in Dulciuri
7 Mai 2019 | 1298 vizualizari
Desert tarta cu mere si magiun

M-am inspirat de pe blogul lui Angel"s food

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 1 lingurita amoniac
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 5 linguri smantana
  • Umplutura
  • 2 kg mere
  • 300 g zahar
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g nuca macinata
  • 150 g magiun
  • 50 g zahar
  • In plus
  • putina nuca macinata
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluat-intr-un bol cernem faina cu amoniacul, adaugam zaharul, facem o adancitura; adaugam untul la temperatura camerei, oul batut, incepem sa framantam.

Adaugam treptat smantana pana aluatul are consistenta ferma, dar usor elastica.

Framantam aluatul pana ce este maleabil, il impartim in 2 bucati care le invelim in folie alimentara si dam la rece.

Umplutura-merele spalate, curatate de coaja le taiem cuburi potrivite, le stropim cu zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa, zaharul, le lasam deoparte 30 min cat lasa sucul.

Le stoarcem de suc si le punem intr-o cratita impreuna cu scortisoara, le lasam sa se caleasca pana devin aurii si nu mai lasa zeama.

Ansamblare-intindem o bucata de aluat pe masa infainata, rulam foaie si o asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Presam usor aluatul pe la colturi si lateral.

Adaugam magiun si nivelam usor, adaugam umplutura de mere, nuca amestecata cu zaharul.

Bucata de aluat ramasa o dam prin razatoarea mare deasupra in asa fel incat sa acopere toata suprafata.

Presaram putina nuca si zahar deasupra.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 35 min la foc mediu.

O lasam sa se raceasca, dupa care o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si magiun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cupcakes Cu Fructe De Padure Si 1 An De Blogging

Postat de Meea

Cupcakes Cu Fructe De Padure Si 1 An De Blogging

Pentru  briose  trebuie sa mixam oul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acesta aproape s-a topit. Adaugam apoi si smantana si continuam mixarea.   Peste amestectul...

Citeste continuarea

Crema de zahar ars by Alex Teacher (nimic mai simplu)

Postat de AlexTeacher

Crema de zahar ars by Alex Teacher (nimic mai simplu)

Intr-un bol mare spargem cele 10 oua pe care le vom mixa bine Adaugam 100g de zahar si amestecam pana se va topi Punem un varf de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2019, 20:37
Ce bunatate de tarta!
la 07.05.2019, 20:47
Foarte buna!
la 07.05.2019, 20:59
la 07.05.2019, 21:05
Tare bună combinația asta...!
la 07.05.2019, 21:22

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking