Desert tarta cu mere si magiun

Postat de sufletista in Dulciuri
7 Mai 2019 | 1279 vizualizari
Desert tarta cu mere si magiun

M-am inspirat de pe blogul lui Angel"s food

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 1 lingurita amoniac
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 5 linguri smantana
  • Umplutura
  • 2 kg mere
  • 300 g zahar
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g nuca macinata
  • 150 g magiun
  • 50 g zahar
  • In plus
  • putina nuca macinata
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluat-intr-un bol cernem faina cu amoniacul, adaugam zaharul, facem o adancitura; adaugam untul la temperatura camerei, oul batut, incepem sa framantam.

Adaugam treptat smantana pana aluatul are consistenta ferma, dar usor elastica.

Framantam aluatul pana ce este maleabil, il impartim in 2 bucati care le invelim in folie alimentara si dam la rece.

Umplutura-merele spalate, curatate de coaja le taiem cuburi potrivite, le stropim cu zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa, zaharul, le lasam deoparte 30 min cat lasa sucul.

Le stoarcem de suc si le punem intr-o cratita impreuna cu scortisoara, le lasam sa se caleasca pana devin aurii si nu mai lasa zeama.

Ansamblare-intindem o bucata de aluat pe masa infainata, rulam foaie si o asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Presam usor aluatul pe la colturi si lateral.

Adaugam magiun si nivelam usor, adaugam umplutura de mere, nuca amestecata cu zaharul.

Bucata de aluat ramasa o dam prin razatoarea mare deasupra in asa fel incat sa acopere toata suprafata.

Presaram putina nuca si zahar deasupra.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 35 min la foc mediu.

O lasam sa se raceasca, dupa care o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si magiun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu cafea

Postat de panacris

Desert cheesecake cu cafea

Blat: Biscuiții cu cacao se mărunțesc într-un bleder sau la robotul de bucătărie. Se adaugă pudra de cacao, zahărul vanilinat, untul topit și se amestecă, până ce se...

Citeste continuarea

Baigli

Postat de andaoana

Baigli

Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia , adaugam o lingura de indulcitor sau zahar si una de faina si amestecam bine . Lasam acoperit pana pregatim restul ingredientelor. Faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2019, 20:37
Ce bunatate de tarta!
la 07.05.2019, 20:47
Foarte buna!
la 07.05.2019, 20:59
la 07.05.2019, 21:05
Tare bună combinația asta...!
la 07.05.2019, 21:22

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking