Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea

Postat de panacris in Dulciuri
12 Mar 2017 | 2525 vizualizari
Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea

Plecand de la Tiramisu reţetă originală, iata un răspuns la o provocare a generat un desert fin și inovativ, cel puțin pentru mine. Spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • cca. 100 g cafea boabe 
  • 250 g mascarpone 
  • 100 g zahăr pudră 
  • 1 gălbenuș ou 
  • cca. 100 g dulceață de dovleac a la Panacris (https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-dovleac-38107.html)
  • 9 bucăți pișcoturi 
  • 1 plic tort gelle Dr Oetker 
  • 3 linguri zahăr tos 
  • cca. 2 linguri miez de nucă aromat cu scorțișoară 

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Din cele 100 g de cafea boabe, se păstrează cca. 5-6  boabe ptr decor, apoi restul se macină fin. Se face o cafea tare pentru însiroparea pișcoturilor și  jeleul de cafea.

Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul pudră și gălbenușul de ou, până se onține o cremă omogenă.

În 250 ml de cafea rece, se adaugă 3 linguri de zahăr tos și tort gelle-ul, se pune la foc și se lasă la fiert până ce clocotește și se obține un jeleu transparent.

Pișcoturile se trec prin cafeaua rece, apoi se așază pe fundul unui pahar mai mare, se adaugă crema de mascarpone, dulceața de dovleac, din nou pișcoturi însiropate, cremă, dulceață și iar, pișcoturi. Se presară miezul de nucă, câteva boabe de cafea și jeleu de cafea ;)

Se dă la rece cca. 60 minute, apoi se savurează cu drag;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu căpşuni,fara coacere

Postat de diaconta

Cheesecake cu căpşuni,fara coacere

Pentru asamblare am folosit o forma de tort ,cu inel detasabil de 20cm. In interiorul inelului am pus hârtie de copt pentru ca,crema sa nu se lipeasca de el. Am pregatit mai...

Citeste continuarea

Desert strudel cu branza si visine

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert strudel cu branza si visine

Pentru aluat amestecam oul cu otetul, uleiul, sarea si apa calduta. Adaugam si faina framantand usor. Aluatul nu  trebuie sa fie nici moale, dar nici prea tare. Intindem aluatul cat putem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2017, 19:19
Yummmm, ce combinatie! Ma tenteaza jeleul de cafea
la 12.03.2017, 19:24
Mulțumesc Merișor Ideea cu jeleu mi-a venit pe parcurs adică în timp ce construiam rețeta ) eu așa sunt, pornesc de la un obiectiv și la final, totul se transformă ) numai seamnă cu începutul ))
la 12.03.2017, 19:26
Interesant si cred ca si delicios!
la 12.03.2017, 19:27
Foarte bine arata si cat de aromat poate sa fie!
la 12.03.2017, 19:35
Cefrumos arata si ce bine suna...

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking