Desert tort Carmen

Postat de Constelatialeu in Torturi
19 Feb 2021 | 3545 vizualizari
Desert tort Carmen

Ingrediente

  • Blat forma cu diametrul de 23 cm
  • 6 oua
  • 3 albusuri
  • 2 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri pline cu nuca macinata
  • 4 linguri pline cu faina
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare
  • Crema
  • 250 g unt cu 80% grasime
  • 270 g lapte condensat
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri lapte
  • 50 g zahar
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • Sirop
  • am folosit siropul de la cirese conservate
  • Decor
  • cirese conservate
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Blat: Am folosit un inel reglabil si l-am reglat la 23 cm diametru. Am asezat inelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am tapetat si inelul cu hartie de copt.Cele 6 galbenusuri le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei. Cele 9 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am incorporat in albusuri, apoi am adaugat cacao, faina si nuca si cu miscari lente de jos in sus, am omogenizat compozitia. Am turnat compozitia in tava pregatita , am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt blatil cca 40 min, am facut testul scobitorii. Am scos blatul din cuptor si l-am scos din forma, l-am lasat la racit. Apoi am sectionat blatul in trei parti aproximativ egale.

Crema : Untul moale l-am mixat impreuna cu laptele condensat. Cele 3 galbenusuri impreuna cu zaharul,laptele si ciocolata le-am pus intr-un castron de inox pe baie de abur. Am amaestecat continuu pana ce ciocolata sa topit. Am tras castronul de pe baia de abur si am lasat cca 5 min sa se tempereze apoi am turnat peste untul mixat, ca la maioneza. Am obtinut o crema foarte spumata si fina.

Asamblare : Am asezat primul blat pe un platou, l-am insiropat cu sirop de la cirese conservate, am intins o parte din crema, am asezat cirese, peste am asezat al doilea blat insiropat, am intins crema si asezat cirese, peste am asezat ultimul blat insiropat. Am imbracat tortul cu crema ramasa, am decorat cu cirese si ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Carmen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Postat de Pungasa_Rogue

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat si mierea. Se adauga, pe...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema mascarpone cu portocala si unt de arahide

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema mascarpone cu portocala si unt de arahide

Blatul: Topiti ciocolata pe baie de aburi impreuna cu laptele. Le lasati sa se raceasca. Galbenusurile le mixati impreuna cu zaharul. Incorporati uleiul, apoi ciocolata topita. Adaugati faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2021, 23:18
Ce harnica esti
la 20.02.2021, 00:41
la 20.02.2021, 09:11
La multi ani, Carmen! Poate primesc si eu o felie din minunatul tort!
la 20.02.2021, 11:06
Super!
la 20.02.2021, 11:49
Foarte frumos! La multi ani!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking