Desert tort cu capsuni

Postat de merisor67 in Torturi
23 Mai 2013 | 55007 vizualizari
Desert tort cu capsuni

Daca tot este sezonul capsunilor, de ce nu as presta si eu un tort delicios? Am vazut pe aici atatea retete incat am zis sa aduc si eu varianta mea de tort cu capsuni.

Ingrediente

  • 500 gr capsuni
  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • sare
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 20 gr gelatina
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Mai intai pregatim capsunile.

Le spalam bine si le scoatem coditele, dar nu la toate, pastram cateva si pentru ornat.

Le lasam cateva minute la scurs dupa care le punem intr-un vas si presaram 4 linguri de zahar, apoi le dam la frigider pana pregatim restul compozitiilor.

Frecam 4 galbenusuri cu 4 linguri de zahar si putina sare, adaugam putin lapte rece si faina, omogenizam si apoi punem peste restul de lapte caldut.

Fierbem crema la foc incet amestecand continuu pana se ingroasa, apoi ridicam de pe foc si dam la rece, acoperind-o cu o folie pentru a nu prinde crusta.

Batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si le incorporam in crema racita.

Batem frisca spuma cu ajutorul mixerului, apoi jumatate o amestecam cu crema si jumatate o oprim pentru ornat.

Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa, apoi o punem la foc mic si mestecam continuu pana se dilueaza si o turnam fierbinte peste crema amestecand bine cu mixerul sa se omogenizeze.

Scurgem capsunile de lichidul lasat si le amestecam usor, cu o paleta de lemn, in crema.

Scufundam piscoturile prin siropul rezultat de la capsuni, tapetam o tava de cozonac cu folie si incepem sa asamblam: un rand de piscoturi, un rand de crema pana la epuizarea acestora.

Mie mi-au intrat trei randuri de piscoturi si doua de crema.

Dam la frigider pana se intareste gelatina, apoi rasturnam pe platou, indepartam folia si ornam cu frisca si capsunile oprite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (91)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2013, 14:36
WOWWWW CE BİNE ARATA
la 23.05.2013, 14:36
Vad ca te cam destrabalezi..capsuni,frisca....
la 23.05.2013, 14:37
Mmmmmm ce bunatate!!!
la 23.05.2013, 14:43
Constelatie,ii mai lipseste sampania)
la 23.05.2013, 14:43
Meri, când ziceam să-l fac eu, mi-ai luat-o înainte Acum musai să primesc jumătate din al tău, nu
Minunat!

Vezi toate comentariile (91)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking