Desert tort cu jeleu de visine

Postat de Constelatialeu in Torturi
26 Apr 2019 | 1560 vizualizari
Desert tort cu jeleu de visine

Ingrediente

  • Blat ( 24 cm )
  • 8 oua medii
  • 170 g zahar
  • 100 g faina
  • 20 g cacao
  • 150 g arahide prajite si macinate
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 80 g zahar
  • esenta de rom
  • Jeleu de visine
  • 1 borcan de 800 g cu visine pentru prajituri
  • 6 foi gelatina
  • Crema de unt si ciocolata
  • 200 ml apa
  • 200 g zahar
  • 200 g ciocolata neagra 52% cacao
  • 4-5 picaturi otet
  • 500 g unt Pilos 82% grasime
  • Decor
  • aschii de ciocolata alba
  • cosulet de ciocolata
  • oua de ciocolata

Mod de preparare

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm.

Blat : Separam albusurilem de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul, apoi incorporam cacaoa amestecata cu faina si arahidele prajite si macinate. Omogenizam si apoi adaugam spuma de albusuri avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Tapetam forma de tort cu hartie de copt turnam compozitia in forma si dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Sirop : Apa cu zaharul se pun la fiert, sa dea in  cateva clocote, apoi se trage de pe foc si se adauga esenta d erom. Se lasa la racit.

Jeleu : Forma in care am copt blatul o imbracam in folie alimentara. Intr-o cratita punem continutul borcanului de 800 g , adica atat visinele cat si siropul, le punem sa fiarba, sa dea in 2-3 clocote, apoi cu un mixer vertical pasam foarte bine visinele pana obtinem o pasta fluida. Separat hidratam foile de gelatina in apa rece, le stoarcem si le incorporam in pasta obtinuta, lasam cateva minute sa se tempereze si turnam in forma de tort. Lasam cateva ore in bucatarie apoi bagam la frigider. Daca te grabesti si faci tortul in aceiasi zi poti baga jeleul la congelator cca 40 min.

Crema : Intr-o craticioara de inox punem apa cu zaharul si picaturile de otet si punem pe foc, in momentul in care incepe sa fiarba lasam sa clocoteasca 5 min, dupa care adaugam bucatele de ciocolata, amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa clocoteasca 5 min din momentul in care a inceput sa fiarba. Se lasa la racit. Separat mixam 400 g unt  la temperatura camerei. Cand siropul de ciocolata este racit ( sa aiba o temperatura cu cea a untului). Se mixeaza cate putin untul si o lingura de sirop de ciocolata, procedam asa pana se termina siropul de ciocolata. Nu va speriati crema este foarte moale, o dati 30 min la frigider, apoi o incorporati lingura cu lingura in restul de 100 g unt moale.

Asamblare : Blatul racit il sectionam in 4 parti. Asezam prima parte pe platou si insiropam bine, apoi intindem un strat de crema, uniformizam si asezam a doua parte de blat, o insiropam si ungem cu un strat fin de crema peste care punem jeleul de visine, peste jeleu intindem un strat subtire de crema si a treia parte de blat insiropat, peste blat intindem un strat de crema si punem ultima parte de blat pe care o insiropam. Cu restul de crema imbracam tortul si apoi il decoram dupa bunul plac. Eu am folosit aschii de ciocolata alba, am facut un fel de cosulet de ciocolata, n-a iesit perfect ( de fapt nici nu-mi plac lucrurile perfecte, mi se par plictisitoare). Cosuletul l-am umplut cu oua de ciocolata ambalate in diverse culori. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

Postat de katty

Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

Pregatim mai intai jeleul. Hidratam gelatina in 3 linguri apa rece. Punem la foc visinele congelate cu zaharul si apa. Dupa ce dau cateva clocote dam vasul deoparte si adaugam  gelatina...

Citeste continuarea

Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Postat de katty

Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Pregatim mai intai jeleul de visine. Punem intr-o craticioara visinele si zaharul si fierbem la foc mic 4-5  minute pana visinele incep sa se inmoaie si sa isi lase zeama.Separat hidratam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2019, 16:20
Frumos
la 26.04.2019, 16:58
la 26.04.2019, 17:00
Asta e pentru lapulas? ) Iti trimit si teroristii
la 26.04.2019, 18:18
LAurito pe asta l-am dat, dar poti sa-i trimiti pe Tero, ca mai am unul in plan, adica am blatul gata, daca o sa iasa ceva va arat....
la 26.04.2019, 19:22

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking