Ingrediente
Blat:
- 3 oua mici
- 100 g zahar pudra
- 4 linguri sirop de caramel
- 3 linguri ulei
- 3 linguri faina
Crema :
- 6 galbenusuri
- 6 linguri de zahar
- 250 ml frisca lichida
- 10 g gelatina alimentara(1 plic)
- 2 linguri esenta de vanilie
Caramel:
- 5 linguri de zahar
- 100 ml frisca lichida
Decor:
- 150 g mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- ciocolata alba rasa
Mod de preparare
Blat: Am facut un sirop de caramel din 3 linguri de zahar caramelizate si stinse cu 50 ml apa .
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul pudra si am mai mixat 2-3 minute.
Am adaugat galbenusurile, uleiul, faina iar la sfarsit siropul caramel racit.
Am tapetat o tava (20 cm ) cu unt si faina si am copt blatul in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute (testul scobitorii).
Crema: Am fiert galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana s-a topit zaharul.
Am hidratat gelatina in 100 ml apa rece timp de 10 minute apoi am adaugat-o peste galbenusuri si am amestecat pana s-a topit gelatina.
Am batut frisca bine cu esenta de vanilie apoi am adaugat crema de galbenusuri.
Am tapetat un castron/vas (20 cm) cu folie si am pus jumatate din crema.
In restul de crema am pus crema de caramel racita (am caramelizat zaharul apoi l-am stins cu frisca lichida si am mai fiert 4-5 minute pana a prins consistenta si s-a topit zaharul).
Peste crema de vanilie din castron am pus crema de caramel si am nivelat bine. Am acoperit cu blatul si am dat la frigider pentru minim 3-4 ore.
Am rasturnat cupola pe un platou, am indepartat folia si am decorat cu frisca batuta bine cu mascarpone si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cupola cu vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (68)
|