Ingrediente
- 20 g gelatina foi
- 5 oua
- 500 ml lapte
- 1 lingura faina
- 300 g zahar
- 500 g frisca
- 1 intaritor de frisca
- 1 pachet mare piscoturi
- fructe la alegere (eu am pus 1 cutie compot de ananas, 3 kiwi si 1 portocala)
Mod de preparare
Gelatina se pune la inmuiat in jumatate de cana de lapte caldut.
Fructele din compot se pun la scurs, iar cele proaspete se taie feliute si se pun si ele la scurs.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi cu laptele si se pun la fiert la bain-marie. Se adauga o lingura de faina si se mesteca pana se ingroasa.
Se ia de pe foc, se adauga gelatina si se amesteca din cand in cand pana se raceste complet.
Se bate frisca cu intaritorul, albusurile cu un praf de sare.
Dupa ce crema se raceste se adauga frisca, apoi albusurile si se mesteca incet.
Se imbraca in celofan umezit o cratita destul de inalta. Piscoturile se trec prin sucul de fructe si se imbraca peretii cratitei. Se asaza fructe pe fundul cratitei, se toarna jumatate de crema, se mai pun fructe, apoi iar crema si la sfarsit piscoturi insiropate in suc de fructe.
Se acopera cratita si se lasa la rece (eu l-am facut aseara si l-am taiat a doua zi).
Se rastoarna pe un platou, punand platoul peste cratita si intorcand foarte repede.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|