Desert tort Diplomat cu piscoturi

Postat de adasev12 in Torturi
9 Sep 2010 | 72366 vizualizari
Desert tort Diplomat cu piscoturi

Am citit pe la voi fetelor ceva retete interesante de diplomat si mi s-a facut pofta ...asa ca m-am pus pe bucatarit tortul meu diplomat, asa cum il fac eu. Reteta este cu piscoturi, dar surpriza..am fost la cumparaturi, dar de piscoturi am uitat...si deja era 9 seara...unde sa te mai duci??? ce era de facut??? am inlocuit piscotul cu un blat subtire de tort din 2 oua...facut ca orice blat ...dar incercati cu piscoturi, e foarte bun plus ca e si mai rapid... 

Ingrediente

  • 4 oua intregi
  • piscoturi
  • 400 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 30 g gelatina
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g zahar tos 
  • fructe: 2 cocktailuri de fructe, 1 compot de ananas, plus fructe crude de care doriti

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pe baie de abur pana devine o spuma cremoasa, apoi se adauga laptele si ciocolata si se amesteca bine. Se lasa sa se topeasca, dar sa nu dea in clocot, doar pana se ingroasa putin, ca o ciulama.

Se ia craticioara de pe foc si se da la rece, iar cand e asa, nici calda, nici rece se amesteca bine cu gelatina, pe care am inmuiat-o inainte in apa calduta pe foc (dar atentie, sa nu cumva sa fiarba, ca nu mai faceti nimic cu ea, o lasati doar putin sa se incalzesca). Omogenizati bine cu mixerul si dati la frigider.

Se bat 250 ml frisca pana devine consistenta ( daca nu e dulce puteti sa mai adaugati si zahar). Albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos si se amesteca usor cu frisca.

Cand compozitia de oua este suficient de racita se toarna peste compozitia de frisca si albusuri si se mai mixeaza usor, sa se amestece perfect. Se da crema inca putin la rece.

Se ia apoi un vas, o tava, ce doriti, unde o sa asezati tortul. Puneti o folie transparenta la fund si asezati fructe intr-un decor care o sa fie la sfarsit suprafata tortului, asa ca aveti grija sa iasa frumos. Eu am aranjat rondele de ananas si kiwi. Apoi turnati jumatate din crema, puneti cocktailurile de fructe scurse bine de sirop sau orice alt fel de fructe doriti (eu asa am facut) si turnati si restul cremei.

Deasupra asezati piscoturile inmuiate binisor in sucul scurs de la fructele conservate. Daca doriti puteti adauga si cateva picaturi de cogniac, ii da o aroma excelenta.

Dati la frigider peste noapte. A doua zi rasturnati cu mare grija tortul pe platoul de servit, scoateti folia si mai ornati pe lateral si deasupra cu restul de frisca. Puteti folosi orice ornamente doriti.

O sa va placa cu siguranta!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Diplomat cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort diplomat cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort diplomat cu capsuni

Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de lucy2002

Desert tort Diplomat

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2010, 09:25
Am si eu o varianta, adaptata gusturilor noastre (sau poate mai mult ale mele? ) fara albusuri. Arata bine felia aceea, tentanta.
la 09.09.2010, 10:08
si eu fac tot cu blat, imi place mai mult
la 09.09.2010, 11:04
la 09.09.2010, 11:07
la 09.09.2010, 12:13

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking