Ingrediente
- Foi : (se vor face 3 foi, exact din aceleasi ingrediente din lista de mai jos)
- 2 albusuri
- 2 linguri de zahar
- 2 linguri nuca macinata
- 1/2 lingura faina
- Crema 1:
- 6 galbenusuri
- 6 linguri zahar
- esenta de vanilie
- 2 linguri amidon
- 375 ml lapte
- 150 ml frisca
- Crema 2:
- 120 gr alune
- 2 linguri de zahar
- 250 ml frisca
Mod de preparare
Foi: Prima data se face cate o foaie, batand albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana devine ca o bezea. Amestecam nucile macinate si la final se adauga faina. Se coace pe o hartie de copt taiata pe diametrul de 24 cm, la foc potrivit pana este rumena. Se scoate si se face urmatoarea foaie...si apoi urmatoarea.
Crema 1: Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon (sau faina), zahar si laptele adaugat treptat, se pune pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa ca o budinca. O lasam sa se raceasca. Intr-un castron se bate frisca si se incorporeaza crema fiarta.
Crema 2: Topim zaharul si il turnam in strat subtire pe o hartie de copt, il lasam sa se raceasca si il zdrobim. Alunele se zdrobesc si ele bucati.
Batem frisca tare si adaugam caramelul+alunele zdrobite.
Il montam in felul urmator: o foaie, 1/3 crema 1, 1/3 din crema 2, foaie...la fel ...iar ultimul strat sa fie de crema 2.
Se lasa la rece cateva ore, timp in care caramelul se mai topeste putin in frisca.
Se orneaza dupa cum dorim, eu am folosit alune si ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|