Desert tort Leo

Postat de Constelatialeu in Torturi
9 Noi 2018 | 3642 vizualizari
Desert tort Leo

Leontina cu numarul de pe tricou 2, dupa mine eu aia mare si leoaica, ea o scorpioanca veritabila de 15 ale lunii lui noiembrie. Si cum avem o mica reuniune a careului de dame am zis sa-i facem o surpriza.....maine dupa ce participam la actiunea de impadurire, am zis ca-i musai sa punem de-un gratar, un foc de tabara si-un tort aniversar....La multi ani , Leo !

Ingrediente

  • Blat 26 cm
  • 6 galbenusuri
  • 14 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 14 linguri nuca prajita si macinata
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Crema
  • 8 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri amidon Dr. Oetker
  • 400 ml lapte
  • zeama si pulpa de a o lamaie mare
  • zeama si pulpa de la o portocala mare
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • Sirop
  • 500 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • Jeleu
  • 500 ml granini de portocale
  • 1 lingura amidon
  • 2 pliculete top gel
  • confetti de ciocolata
  • Frisca
  • 400 ml frisca nendulcita La Dorna
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • sos de ciocolata Dr. Oetker

Mod de preparare

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat cele 14 albusuri cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat cele 6 galbenusuri  si le-am incorporat in bezea cu miscari lente de jos in sus. Adaugam nuca macinata, apoi faina si cacaoa si le incorporam tot cu miscari lente de jos in sus. Turnam amestecul in forma de tort si dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din forma si se lasa la racit.

Sirop. Apa cu zaharul se pun la fiert, cand a dat in clocot se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

Crema. Intr-o cratita de inox cu fund dublu se pun galbenusurile, zaharul, amidonul si se subtiaza cu laptele, se adauga zeama cu pulpa de la lamaie si portocala, se pun la fiert, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit foarte bine, apoi se adauga lingura cu lingura peste untul mixat spuma.

Incepem asamblarea : Blatul racit bine se taie in patru parti egale. Se aseaza in forma in care am copt blatul, prima parte se insiropeaza, apoi se intinde o parte din crema, se adauga a doua parte se insiropeaza bine, se intinde crema, apoi se pune deasupra partea a treia insiropata, se intinde crema  si se pune si ultima parte insiropata, peste care intindem un strat subtire de crema ( deci se imparte in asa fel crema incat deasupra nu trebuie sa avem strat gros de crema pentru ca vine jeleul pus ). Asezam si inelul formei, ca sa putem sa intindem jeleul.

Jeleu : Intr-o cratita de inox punem sucul de portocale, adaugam amidonul si top gelul si omogenizam ( daca vreti mai dulce puteti sa adugati zahar) punem cratita pe foc, amestecam continuu pana se ingroasa, Lasam cca 5 min sa se tempereze jeleul.

Tortul asamblat si pus in forma in care am copt blatul este pregatit sa turnam jeleul, deasupra presaram confetii de ciocolata, apoi intindem jeleul , dam la rece pana se intareste jeleul.

Frisca : Frisca neindulcita trebuie sa fie foarte rece, se pune in vasul robotului, se adauga zaharul vanilat si se mixeaza foarte bine. Cu aceasta frisca imbracam tortul dupa ce jeleul s-a intarit. Peste frisca venim cu sosul de ciocolata, ca decor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Leo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de unt si nuca

Postat de rocsi_1612

Tort cu crema de unt si nuca

Blatul: Separam ouale si mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi incorporam zaharul. Adaugam galbenusurile si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Intr-un bol punem praful de copt,...

Citeste continuarea

Tort cu alune de pădure şi krantz

Postat de Zamfira

Tort cu alune de pădure şi krantz

Blat Batem albuşurile cu un praf de sare până când obţinem o spumă fermă, adăugăm apoi zahărul şi continuăm să mixăm. Adăugăm şi cele două gălbenuşuri. Cernem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2018, 14:51
O minunatie de tort pentru o sora minunata!
la 09.11.2018, 15:22
La mulți ani, Leoooooo! Fain tort ți-a făcut Cleme!
la 09.11.2018, 15:37
La multi ani! Super tort ai facut!
la 09.11.2018, 15:40
Merisor, nu striga asa tare, ca ea habar nu are...
la 09.11.2018, 16:41
La multi ani!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking