Desert tort racoros cu mere

Postat de ralu_ca in Torturi
16 Mar 2014 | 45383 vizualizari
Desert tort racoros cu mere

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 praf sare
  • Umplutura:
  • 7-8 mere
  • 150 g zahar
  • zeama de la 2 portocale
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 filola esenta vanilie
  • Ornat:
  • 200 ml frisca
  • bucati ciocolata pt ornat

Mod de preparare

Intr-un vas am baut albusurile cu praf sare, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit, apoi treptat galbenusurile si faina. Compozitia opbtinuta am turnat-o intr-o forma rotunda (am uns pe toata suprafata cu putina margarina) si am copt la cuptor 30 de minute si lasam sa se raceasca.

Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat felii subtiri, pe care le-am pus intr-o craticioara cu zahar si acoperite de apa si le-am lasat sa fiarba. 

Gelatina o inmuiem in 100 ml apa, apoi topim pe baie de aburi, fara sa fiarba. O turnam peste compotul de mere impreuna cu zeama de portocale si esenta de vanilie.

Compozitia am turnat-o peste blat si am lasat la frigider sa se intareasca.

 La final am imbracat cu frisca si bucatele de ciocolata.

Un deliciu ! :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort racoros cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tortulet ametit

Postat de Constelatialeu

Desert tortulet ametit

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez cca 5-6 min, apoi am incorporat galbenusurile si la final am adaugat...

Citeste continuarea

Tort Coffe Chocolate

Postat de Ela68

Tort Coffe Chocolate

Mod de preparare blat ciocolata: 1. Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam.  2. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare , apoi sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2014, 15:05
bun tare
la 16.03.2014, 15:07
vai, ce bine arata!
la 16.03.2014, 15:14
Cred ca-i tare bun!
la 16.03.2014, 15:18
Super
la 16.03.2014, 15:19
este foarte bun !

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking