Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba

Postat de mirela0911 in Torturi
18 Mai 2018 | 2720 vizualizari
Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba

Vazusem de ceva vreme un filmulet cu prepararea acestui tortulet, l-am vizionat dar nu l-am salvat. Nu mai stiu unde l-am vazut si m-am apucat sa-l prepar doar din ce imi aminteam ca vazusem si cu ce ingrediente aveam la indemana. A iesit un tortulet delicios, cu capsuni dulci si aromate! 

Ingrediente

Pt blat:

  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • un praf de sare
  • 4 lg ulei
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt crema:

  • 3 lg amidon
  • 80 g zahar
  • 20 g zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 300 g capsuni fara codite
  • 2 lg zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • 6 buc capsuni de aceeasi dimensiune

Mod de preparare

Blatul: se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare si zaharul, adaugat pe rand pana devine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se toarna in doua reprize peste spuma. Se incorporeaza cu miscari usoare. Se toarna compozitia in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pt cca 12-15 minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit, se indeparteaza hartia de copt si se taie in 3 fasii egale, pe verticala.

Crema: Mai intai se spala cele 300 g capsuni, apoi se taie in bucatele mici. Se presara zaharul si zeama de lamaie. Se amesteca usor de 2-3 ori apoi se da la rece pana in momentul in care ne vom folosi de ele.

Intr-un castron de inox se pune amidonul, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se toarna laptele putin cate putin pana se dizolva ingredientele uscate. Se transfera pe foc si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu. La final se adauga ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza crema. Se lasa sa se raceasca bine.

Capsunile se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine de sirop. Peste acesta se toarna 100 ml apa si se amesteca, cu acesta se vor insiropa blaturile.

Smantana pt frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se obtine o compozitie ferma. Se iau 2 lg de frisca si se amesteca cu crema bine racita.

Pe un platou se asaza o fasie de blat, se insiropeaza, se unge cu crema, apoi se pune deasupra jumatate din capsuni. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza, se unge cu crema si se pune restul de capsuni. Deasupra se asaza ultimul blat insiropat. 

Se imbraca tortul cu restul de crema. Cele 6 buc de capsuni se spala, se usuca apoi se taie in doua. Se asaza pe diagonala cate 3 jumatati iar intre ele se fac moatze cu frisca.

Se da la rece inainte de a se servi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Winter cake

Postat de Meea

Winter cake

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile pana obtinem o spuma tare si adaugam zaharul ,continuand mixarea pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Separat,amestecam...

Citeste continuarea

Desert tort Unicorn 2

Postat de momo121

Desert tort Unicorn 2

Pentru blatul de ciocolata:        Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2018, 10:21
Asa, asa, exerseaza ca te pun la treaba...
la 18.05.2018, 10:50
Bun, tortulețul acesta!
la 18.05.2018, 10:56
excelenta
la 18.05.2018, 11:23
foarte bun
la 18.05.2018, 11:34
Delicios!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking