Ingrediente
Ingrediente Desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica
- 2 oua
- 4 lg ulei
- 1 cana iaurt ( "lapte acru")
- 1 cana lapte
- 1 cana zahar
- 1 cana malai
- 1 cana gris
- 1 cana faina
- 1 plic zahar vanilat
- 1 praf de copt
- zeama de la 1/2 de lamaie
- un praf de sare
Mod de preparare
Cum se prepara acest desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica
Ouale le mixezi impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana cand devin spumoase. Adaugi, in aceasta ordine: uleiul, iaurtul, laptele, malaiul, grisul si faina, mixand continuu la viteza mica. La final adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie. Torni compozitia in tava in care ai asezat hartie de copt. Dai la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute.
Il poti servi imediat, taiat cuburi, dar si rece.
Cu acelasi drag si dor de bunicile noastre pregatim si alivenci moldovenesti dar si Gogosi de la bunica
O Placinta cu branza, ca la bunica cine incearca?
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|