Desert "Vesel si colorat"

Postat de simona72 in Dulciuri
16 Feb 2014 | 5985 vizualizari
Desert "Vesel si colorat"

A fost cu dedicatie desertul pt prietena mea. Pt ca era foarte trista si am vrut sa o inveselesc, am facut un desert care sa o impresioneze si sa-i aduca putina lumina in suflet. Nu am stiut ce nume sa-i dau sau ce i se potriveste...

Ingrediente

  • pt stratul 1:
  • 100 gr nuci
  • 80 gr fulgi de ovaz
  • 100 gr unt topit
  • 2 linguri miere
  • 100 gr biscuiti simpli cu unt
  • pt stratul 2:
  • 500 ml suc din: 2 mere, 2portocale, 2 morcovi, 1 sfecla rosie mare
  • 1 plic mic de gelatina sau 10 gr
  • 2 linguri indulcitor
  • pt stratul 3:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 250 gr branza dulce
  • 1 plic mic de gelatina sau 10 gr
  • 2 linguri indulcitor
  • 1 vanilie bourbon
  • pt stratul 4:
  • 500 gr capsuni (congelate am avut eu)
  • 1 plic mic de gelatina sau 10 gr
  • 2 linguri indulcitor
  • pt decor:
  • ornamente de ciocolata

Mod de preparare

Pentru acest desert ne pregatim cu o tava mare de chec. Imbracam tava si marginile ei cu folie alimentara. Pt stratul 1: pt ca robotul meu s-a stricat am folosit mojarul...asa ca, am pisat biscuitii, apoi nuca, dar nu foarte marunt, le-am amestecat si am adaugat si fulgii de ovaz, mierea si untul topit. Am amestecat bine toate ingredientele si am pus primul strat pe fundul tavii de chec. Am nivelat si am apasat compozitia cu dosul unei linguri. se da la frigider pt 30 minute. 

Pt stratul 2:se trece prin storcator fructele mentionate mai sus. In 100 ml suc se pune la inmuiat gelatina pt 10 minute, apoi se pune pe flacara mica, dar sa nu fiarba si se amesteca pana la dizolvarea completa a gelatinei. Se adauga in restul de suc, indulcitorul(eu am folosit fructoza pulbere), se pune peste stratul 1 si se da la frigider pt 30-40 minute, pana se intareste compozitia.

Pt stratul 3: gelatina se pune la hidratat in smantana pt frisca, se incalzeste si se amesteca pana la dizolvarea completa. Se pune in vasul robotului vertical, se adauga branza, indulcitorul si vanilia. Se pasireaza bine pana la omopgenizare completa. Se pune peste stratul2 si se da din nou la frigider pana se intareste.

Pt stratul 4: capsunile se pun pe foc si se fierb pt 5-10 minute pana se inmoaie fructele. Se pasireaza fructele la robotul vertical sau robotul din dotarea bucatariei voastre. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa, se adauga peste piureul de fructe cald, indulcitorul si se amesteca pana se dizolva gelatina. se lasa sa se raceasca si se pune peste stratul3. Se da la frigider pana la intarirea completa a desertului, sau de seara pana a doua zi, se scoate din tava de chec, se inlatura folia, se decoreaza dupa inspiratie, se portioneaza si se serveste. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert "Vesel si colorat"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Guguluf cu dulceață de dovleac

Postat de panacris

Guguluf cu dulceață de dovleac

Ouăle se bat energic cu zahărul tos și zahărul vanilinat. Se adaugă treptat uleiul și laptele, amestecându-se contiuu până ce se încorporează ingerdientele. Făina...

Citeste continuarea

Cornuri cu gem si miez de nuca

Postat de Ina

Cornuri cu gem si miez de nuca

Punem ingredientele pentru aluat  in masina de paine, pe program de framantat si dospit. Pregatim umplutura, amestecand gemul de prune cu miezul de nuca prajit si maruntit  si cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2014, 18:07
ce frumos e si sigur o bunatate
la 16.02.2014, 18:08
Super idee!
la 16.02.2014, 18:10
ce veselie ai adus Simona in prag de seara
la 16.02.2014, 18:10
Frunze de mentă, îți trimit eu Jardiniera din bucătărie s-a înveselit cu mentă Dar vreau să știu originea tabloului din fundal
la 16.02.2014, 18:10
Ce bine arata sunt convinsa ca estela fel de bun precum arata

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking